Kimsenin Şüphesi Olmasın

Kimsenin Şüphesi Olmasın

Kimsenin Şüphesi Olmasın

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır hastane ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çakır açıklamasında, KAMUOYUNA DUYURULUR.
Dün yerel bazı yayın organlarında yapılan haberler ile Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde hizmet veren bazı uzman hekimlerin başka illere tayinlerinin çıkmasından hastane idare ve bölge siyasileri sorumlu tutulmaya çalışılmıştır.
Söz konusu tayinler yıl içerisinde belirli aralıklarla Türkiye genelinde tüm hastanelerin ihtiyaç durumuna göre sağlık bakanlığınca açılarak hekimlerin tercihine sunulmaktadır. Hekimler bu atamalara kendi istekleri ile başvurabilmektedir.
Öyleki 20 Aralık 2017 Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kuralı ile Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesine bir anestezi uzmanı, bir Beyin Cerrahisi Uzmanı, bir Kulak Burun Boğaz Uzmanı, bir Göz Hastalıkları Uzmanı, bir Üroloji Uzmanı, yine 2018 yılı Ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme kurasından
Bir Anestezi Uzmanı, bir Ortopedi Uzmanı, bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı atanmış ve nakillerinin yapılması beklenmektedir.
Aynı atama ile daha önce hastanemize uzun yıllar hizmet etmiş olan altı Uzman Hekimimizin farklı illerdeki hastanelere kendi istekleri ile tayinleri çıkmıştır.
Fakat, edindiğimiz bilgiye göre Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr.Mustafa Kaya ve Ortopedi Uzmanı Dr. Seçkin Yakup Duman hastanemizdeki hizmetlerine devam edecek ve tayin haklarını kullanmayacaklardır.
Diğer tayini çıkan dört hekimimizin tayin isteme nedenlerinin ailevi nedenler olduğu bilgisi edinilmiştir.
Yani son durumda hastanemizin Üroloji, KBB, Ortopedi, Anestezi , Çocuk Hastalıklarında artış; Göz, Beyin Cerrahisi kadrolarında değişiklik olmadığı görülmektedir.
Son zamanlarda yapılan atamalarda Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinin personel kadrosunun güçlenmış olduğu açıkça görülmesine rağmen, olumlu sürecin olumsuzmuş gibi başarılı idarecilerin başarısızmış gibi Ereğli için gecesini gündüzüne katarak çalışan siyasetin çalışmıyormuş gibi kamuoyuna empoze gayretlerinin iyi niyet taşımadığı aşikardır. Ereğlimizin en önemli kamu kurumlarından biri olan ve her gün ortalama 3500 hastaya hizmet veren Devlet Hastanemizin bu şekilde yıpratılmaya çalışılmasının Ereğlili vatandaşlarımızın vicdanında yeri olmadığına eminim.
Ereğlili vatandaşlarımızın en kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da hastane idarecilerimizle iletişim halinde bulunarak, hastanemizdeki eksiklerin giderilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın dedi

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER