KIŞLA MAHALLESİ OKUL SOKAK SAKİNLERİ OTOBÜS SEFERLERİ NEDENİYLE MAĞDUR!

KIŞLA MAHALLESİ OKUL SOKAK SAKİNLERİ OTOBÜS SEFERLERİ NEDENİYLE MAĞDUR!

Kdz. Ereğli'de, Coronavirüs (Covid-19 Pandemisi) Salgını nedeniyle bazı güzergahlardan çekilen halk otobüsü seferlerinin mağduriyet yarattığı bildirildi.

Bu mahallelerden biri olan Kışla Mahallesi Köybaşı Okul Sokak çevresi sakinleri, geçmiş yıllarda ‘ısrarla’ talep ettikten sonra şehir içi yolcu taşıma güzergahına dahil edilen sokaklarından, Covid-19 pandemisi sonrası halk otobüsü geçmediğini belirttiler.

Güzergahın, her geçen gün yerleşim yoğunluğu olan bölge olduğunu anlatan mahalle sakinleri, “Güzergahımız aynı zamanda oldukça dik yokuştan oluşuyor. Pandemi öncesi, Güzelyuva Siteleri mevkisinden gelen halk otobüsleri, sokağımızdan da geçiyordu. Salgın sonrası ise belirli kısıtlamalar nedeniyle ‘yolcu olmuyor’ gerekçesiyle kaldırılmıştı. Ancak, şu anda her hangi bir kısıtlama olmadığı gibi ciddi de mağduriyet oluştu. Hemen hemen hepimizin evinde yaşlılarımız var, çocuklarımız var. Potbaşı mevkisinden araçtan indiğimizde, yaklaşık 250 metrelik yokuşu yürüyerek çıkmak zorunda kalıyoruz. İnanın oldukça zor durumdayız. Güzergahımızdan yeniden halk otobüsü geçmesi için gerekli müracaatları yaptık ancak, henüz bir çözüm bulamadık. Yetkililerden, sorunumuza en kısa sürede çözüm bulmasını talep ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER