KIZILCAPINAR İLOKULU'NDA MUTANTLI VİRÜS ALARMI

KIZILCAPINAR İLOKULU'NDA MUTANTLI VİRÜS ALARMI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki bazı okullardaki öğrencilerde Koronavirüs (Covid-19) pozitif vakasına rastlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İlçeye bağlı Kızılcapınar Köyü İlkokulu’nda, aralarında ‘ Afrika Mutantlı’ olduğu tespit edilen bazı Covid-19 pozitif öğrenci vakasına rastlanmasıyla birlikte okulun tamamı yüz yüze eğitime kapatıldı.

Bu arada, İlçe Merkezinde de okullarda yapılan tespitlerde, bazı öğrencilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine sınıflar bazında yüz yüze eğitime ara verildiği öğrenildi. İlçe merkezindeki bazı okullardaki sınıflarda yüz yüze eğitim 19 Mart Cuma’ya kadar internet üzerinden eğitime çevrildi.

Bu arada yetkililer, Karadeniz Ereğli’deki Covid-19 tedbirlerinin olumlu sonuçlar vermeye başladığı ve ilçedeki pozitif vaka sayısında azalmaya doğru gelişmeler gözlendiği belirtiliyor.

Okullardaki taramaların İlçe Sağlık Müdürlüğü kontrolünde sürdürüldüğünü anlatan yetkililer, gerek okullarda, gerekse kent bütününde tedbirlerin elden bırakılmaması, özellikle de ‘maske-mesafe-hijyen’ kurallarına riayet edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Diğer yandan, Zonguldak merkezinde ise durum iyi görünmüyor. Sağlık bakanlığınca illere göre açıklanan rakamlarda, Zonguldak genelinde nüfusa göre 100 binde 54 olarak açıklanan rakamların, 100 binde 74’lere kadar tırmandığı kaydediliyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER