Komutanlığın talebi reddedildi!

Komutanlığın talebi reddedildi!

Komutanlığın talebi reddedildi!

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın Kırmacı Mahallesinde eski hastane alanında bulunan Üniversite Kampüs Alanının imara işlenmesi talebi oybirliğiyle reddedildi.
Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantılarının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili üyelerden Salih Kumaş cenazesi bulunduğu gerekçesiyle, yine AK Partili Üyeler Hacı Mahmut Kırpınar, Esra Alpago ile CHP’li üyeler Özkan Özyağcı ve Şerif Sertan Ocakcı, şehir dışında bulundukları gerekçesiyle katılmadı.
Toplantıda gündemin ilk maddesi olarak Resmi Kurumlara ait imar tadilat talepleri ele alındı.  İki bölümden oluşan maddenin ilk bölümünde Kırmacı Mahallesi Mezarlık Alanında imar yolu ile ilgili düzenleme komisyondan geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi.  
Maddenin ikinci bölümünde ise İmar Komisyonu’nun Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından Üniversite Kampüs alanı olarak imarda belirtilen Eski Devlet Hastanesi alanının Askeri Güvenlik Alanı olarak imara işlenmesi talebi ele alındı.
Talebe ilişkin İmar Komisyonu kararında şu ifadeler yer aldı:
“Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nın 23 Ekim 2018 tarih ve 407 sayılı yazısı ile belediyemize iletilen askeri bölge ve askeri güvenlik bölgesi sınırları, Milli Savunma Bakanlığı’nın 17 Aralık 2008 tarih ve 25408 sayılı imar planı çalışmalarına yönelik, görüş yazısı şeklinde belirtilen sınırlara uymadığı, dolayısıyla 2 Temmuz 2012 tarihli ilave revizyon imar planını bozucu etkisi olduğu,  daha önce belediye meclisinin 2018/16 sayılı kararıyla reddedilen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın 10 Mayıs 2018 tarih ve 53-18 yazısı ile eki koordinatlarıyla belediyemize iletilen Askeri bölge ve Askeri güvenlik bölgesi sınırları ile aynı olduğu görüldüğünden ve yükseköğretim imar planı değişikliği ile ilgili Zonguldak İdare Mahkemesi’nde dava süreci devam ettiğinden komisyonumuzca oybirliğiyle reddedilmiştir.”
Belediye Meclisi, komisyon raporunu komisyondan geldiği haliyle oybirliğiyle kabul etti. 
 

KARAR, MECBURİYETİ ORTADAN KALDIRMIYOR
Bilindiği gibi Karadeniz Bölge Komutanlığı Eski Devlet Hastanesi Alanını askeri güvenlik bölgesi ilan etmiş ve bölgeyi tapuda askeri güvenlik bölgesi olarak işletmişti. Belediye Meclisi’nin kararıyla, tapuda askeri güvenlik bölgesi olarak gösterilen bölgenin, imar planında yükseköğretim alanı olarak kalması sağlanıyor.  Meclis kararı, tapudaki kaydın değişikliği veya burada inşa edilecek her türlü yapı için komutanlıktan izin alınması mecburiyetini ortadan kaldırmıyor. Ancak bölgede kampüs inşası için oluşturulan yasal temel devam ediyor.

CHP’DEN RED OYU
Meclis gündemi gereği, Elmatepe bölgesinde talep edilen bir değişiklik teklifi komisyondan geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi.
Mecliste son konu olarak ise ilçenin çeşitli bölgelerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasına ilişkin talepler değerlendirildi. Bu kapsamda Ömerli’de 45 metrekarelik, Kırmacı’da 7,41 metrekarelik ve 26 metrekarelik iki parsel, Sarıkorkmaz Mahallesinde 18 ve 93 metrekarelik iki parsel ve Kepez’de 76 metrekarelik parsellerin bitişikteki parsel maliklerine satışı meclise katılan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.
Aynı madde kapsamında Kepez’de bulunan 197 metrekarelik bir parselin bitişikteki parsel malikine satışı ise CHP’li üyelerin kararın alındığı imar komisyonu toplantısında bulunmayışı öne sürülerek, CHP’li üyeler tarafından bilgi istendi.  Bilginin verilmesinin ardından yapılan oylamada, bu parselin bitişikteki parsel malikine satışı CHP’li üyelerin red oyuna karşılık, AK Partili üyelerin kabul yönünde kullandığı oylarla, oy çokluğuyla kabul edildi.
 

UYSAL’DAN KUMAŞ AİLESİNE TAZİYE
Meclis toplantısında kalan maddelerin bir sonraki birleşimde görüşülmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, önceki dönem belediye meclis üyesi ve önceki dönem AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kumaş’ın annesi, görevdeki belediye meclis üyelerinden Salih Kumaş’ın yengesi Ayşe Kumaş’ın vefatı dolayısıyla taziyelerini bildiren bir konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER