Koordinatörden ince mesaj!

Koordinatör açıkladı: "AK Parti'de gorev bittiğinde başka seylerin önü açılır"

Koordinatörden ince mesaj!

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı’nda,  18 Nisan’da yapılacak olan ilçe Kongresi süreci çerçevesinde temayül yoklaması için sandık kuruldu. Seçici üyeler, ilçe başkanlığı için tercih ettikleri üç ismi belirlemek üzere tercihleri yönünde  oy kullanacak.  Koordinatör Milletvekilleri, yoklamanın ardından yüz yüze görüşmeler yaparak, genel merkeze bildirilecek üç isim konusunda  raporlarını hazırlayacak.
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Temayül Yoklamasının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada temayül yoklamasının ilçe, il ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Çakır, “bugün aramızda çok değerli koordinatörlerimiz, il başkanlarımız ve yetkililerimiz var. Hepinizin buraya katılarak temayül yoklamasında oy kullandığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

İL BAŞKANI TOSUN İLÇE BAŞKANI ÇAKIR’A TEŞEKKÜR ETTİ
İl Başkanı Zeki Tosun da Ereğli için bir temayül yoklaması yapılacağını, bundan dolayı Ereğli’ye gelen koordinatör milletvekillerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:
“Öncelikle ben buradaki bütün arkadaşlarımızın huzurunda, uzun müddet Ereğli’de görev yapan Fatih Çakır kardeşime teşekkür ediyorum hizmetlerinden dolayı. Uzun zamandır ilçe başkanlığı yapıyor. 18 Nisan’daki kongrede aday olmayacağını söyledi. Burada bir çalışma yapılacak. Bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum.”

BÖLGE KOORDİNATÖRÜ: “BELLİ BİR İSİM YOK…”
Ak Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Yahya Çelik bugüne kadar verdiği hizmetlerden ötürü İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’a teşekkür ettiğini söyledi. Temayül ile alakalı, belli bir isim olmadığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
“Herkesle görüşmeye geldik. Yüz yüze görüşeceğimiz isimler var zaten. Onun dışında ben de bir şey söylemek istiyorum diyen olursa onu da dinleyeceğiz.  Biz bu çalışmayı yaptıktan, isimler ortaya çıktıktan sonra teşkilattaki arkadaşlar şöyle bir serzenişte bulunuyor. Aslında biz Ahmet demiştik ama arkadaşlar Mehmet’i seçti gibi bir serzenişte bulunuyor. Biz buraya isim önerisiyle gelmiyoruz. Siz hangi ismi verirseniz hepsiyle görüşüyoruz, ona göre değerlendirme yapıyoruz. Onun için, biz aday olduk, arkadaş aday olmamıştı gibi bir şeyimiz yok. Burada herkes aday olabilir, herkesin ismini yazabilirsiniz. En önemli önceliğimiz bu. Temayülde isteyen istediğini yazabilir. Bize buradan şu ismi yazın, bu ismi yazın dediler gibi bir şeyimiz yok. Bunu özellikle altına basa basa söyleyelim. Biz gittikten sonra arkamızdan serzenişte bulunmayın lütfen.”

KOORDİNATÖR  MİLLETVEKİLİ ÇELİK:
“AK PARTİ’DE BİR GÖREV BİTTİĞİNDE BAŞKA ŞEYLERİN YOLU AÇILIR”

Ak Parti Kastamonu Milletvekili ve Zonguldak’tan sorumlu koordinatör milletvekili Metin Çelik ise selamlama konuşmasında, yıllardır partiye büyük emekler veren Mehmet Fatih Çakır’ın bu kongrede aday olmadığını ifade ettiğini belirterek kendisine teşekkür etti.
Milletvekili Çelik, şöyle konuştu:
“Bu iş kolay bir iş değildir. İlçe Başkanlığı, il başkanlığı yapmak, hele iktidar partisinde bu işleri üstlenmek kolay değildir. Dışarıdan kolay gözükür ama işin içine girdiğinizde çok farklı bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ben kendisini kutluyorum. Partide, hele AK Parti’de hiçbir zaman kopma diye bir şey olmaz. Bir görev bittiğinde orada her şey bitmez, çok daha farklı şeylerin yolları açılabilir.
Şunu söylemek istiyorum. Bu partiye yürekten bağlı olan insanlar her ne görev verilirse verilsin o görevi yaparlar. Fatih Çakır başkanım da inşallah partimizde başka bir görev üstlenir. İlanihaye ilçe başkanlığı yapacak diye bir şey yok. Biz kendisini bugüne kadar ilçe başkanlığına verdiği hizmetlerden dolayı kutluyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç hayırlı olur.
Biz buraya niye geldik? Her ilçede, her ilde yaptığımız gibi, görev değişimi olacağı zaman önce mevcut teşkilatımıza geliriz. Önümüzdeki süreçte kim il başkanı, ilçe başkanı olsun diye onların görüşlerini alırız. İşte bunun adı temayül yoklamasıdır. Birazdan hazırun listelerinde adınız alınacak, bir form verilecek, görevli arkadaşlar formu verdiğimiz arkadaşların görevini de işaretleyecekler.  Biz de görevini bilerek değerlendirme yaparız.
Üç tane isim istiyoruz. Yazdığınız isim ilçe başkanlığını düşünmüyor olabilir ama siz onu ilçe başkanlığına uygun bulabilir. Herhangi, uygun gördüğünüz üç arkadaşı buraya yazmanızı rica ediyoruz. İki tane, bir tane yazmanızı istemiyoruz. Üçün altında yazılan oyları geçersiz sayıyoruz. Türkiye genelinde geçmişten bugüne yaptığımız uygulama bu. En azından kafamızda bir şey şekillenmesi için, teşkilatımız bu üç ismi daha fazla düşünmüş diyebilmemiz için üç isim yazmanızı istiyoruz.
Bunun dışında, buraya geldiğiniz için, bugüne kadar verdiğiniz destekler için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Bazı arkadaşlarımızla yüzyüze görüşmeler yapacağız. Bazı arkadaşlarımız oy kullanmak suretiyle temayüllerini belli edecekler. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

GÖRÜŞME VE OY KULLANMA İŞLEMİNE GEÇİLDİ
Konuşmaların ardından, koordinatörler aralarında eski ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçe ve belde başkanlarıyla yüz yüze görüşürken, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu, ilçe kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi,  kadın ve gençlik kolları belde başkanları, köy ve mahalle başkanları ayrı ayrı sandıklarda, ilçe başkanı adaylarının belirleneceği temayül yoklaması için oy kullanma işlemine başladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 14:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Fatih başkanı çok ararsinizda bulamazsınız. GELEN GIDENI ARATIR INSALLAH MUMLA ARARSINIZ.

SIRADAKİ HABER