Köylülerin telefon çilesi! Konuşmak için...

Köylülerin telefon çilesi! Konuşmak için...

Köylülerin telefon çilesi! Konuşmak için...

Zonguldakın Ereğli ilçesinde köylüler sinyal düşük olduğu için cep telefonları ile konuşabilmek için ağaçlara ve çatılara çıkıyor.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce ve Yenidoğancılar Köyü sakinleri Kurban Bayramında yakınları ile bayramlaşabilmek için ağaçlara ve çatılara çıkmak zorunda kaldı. Cep telefonlarının köyün bir çok noktasında çekmediğini dile getiren köylüler sinyal yakalayabilmek için ya ağaçlara yada evlerin çatılarına çıkmak zorunda kaldıklarını anlattı. Yakınları ile ancak bu şekilde görüşebildiklerini ifade eden köylüler, acil durumlarda ambulans yada diğer kurumlardan yardım isteyebilmek için köyde sabit hat kullananların evlerine girmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Köy sakinlerinden Hayri Açıkgöz, köy sakinlerinin yüzde 90ının ormanda çalıştığını ve herhangi bir kaza yaşadıklarında kimseye ulaşamadıklarını söyledi. Çocuklarının 7 kilometre uzaktaki okula gittiğini ve serviste herhangi bir problem yaşandığında kendilerine ulaşamadıklarını ifade etti.
Yenidoğancılar Köyü Muhtarı Atıf Yaman ise Çaylıoğlu bölgesine kurulan şebekenin kendileri ile birlikte yaklaşık 15 köye hizmet vermediği için sorun yaşadıklarını söyledi. Telefonla konuşabilmek için ağaçların ve evlerin tepelerine çıkmak durumunda kaldıklarını belirten Yaman, yetkililere seslenerek sorunun çözülmesini istedi.
Güneşli Köyü Muhtarı Okan Kayacan da Çaylıoğlu ve Armutlucuma bölgesinde 15-20 köyde yaşayan yaklaşık 15 bin kişinin aynı sorunu yaşadığını dile getirdi. Kayacan, Yaklaşık 15-20 köyde 15-20 bin kişi telefonla haberleşme sağlayamıyor. Her hangi bir hastalık yada orman yangını olduğunda ambulans çağıramıyor, yardım isteyemiyor. Vatandaşlarımız mağdur. Bayram için köye gelen gençler telefonlar çekmediği için kalmak istemiyor dedi.
Çaylıoğlu ve Armutlucuma bölgesindeki köylerde yaşayan vatandaşlar telefon sorununun çözülmesi için imza kampanyası başlattı. Köy muhtarları yaklaşık 15-20 bin imzaya ulaştıktan sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ileteceklerini söyledi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

 

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER