LÖSEV'e manevi destek

LÖSEV’e manevi destek

LÖSEV'e manevi destek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, çocukları lösemi hastalığına yakalan annelerin yaptığı el işi ürünlerin satışları ile LÖSEV’e gelir sağlandığı bildirildi.

Zonguldak Temsilciliği’nce, 2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi’nde stant açıldı. Açılan stantta ise lösemi hastası olan çocukların ailelerince atölyelerde hazırlanan kupa, künye, magnet ve oyuncaklardan satıldı.  

LÖSEV Zonguldak Temsilcisi Nuriye Alpago, etkinlik sırasında gazetecilere açıklamasında, lösemili çocuklara katkı sağlamak istediklerini bildirdi.

Bu hastalığa yakalanan çocukların tedavilerinde kullanılmak üzere maddi kazanç sağlamak yanı sıra onların annelerine de moral vermek istediklerini belirten Alpago,“LÖSEV Zonguldak Temsilciliği olarak, Perşembe ve Cuma günü Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi’nde bulunacağız. 2 ve 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda, lösemili çocukların annelerin yaptığı ürünleri satabilmek ve öğrencilere tanıtabilmek için stant açtık. Bu ürünler, LÖSEV’de atölyelerde yapıldı. Hem lösemili çocuklara katkı sağlamak için hem de çocuklarımızın annelerinin daha moralli olabilmeleri için bu tür etkinlikler yürütüyoruz.Hafta dolayısıyla, Cehennemağzı Mağaraları’nda 5 Kasım Pazar günü lösemili çocuklarımızın taş boyama etkinlikleri olacak. Saat 12.00’da başlayacak ve 17.00’a kadar devam edecek. 6 Kazım Pazartesi günü ise Yalı Caddesi’nde, yiyecek ve içecek satışları yanı sıra yine annelerimizin yaptığı ürünlerin satılacağı bir standımız olacak. Ereğli halkını bu etkinliklere davet ediyoruz.”

Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Gülzade Yağış ise gerçekleşen etkinliği yer yıl sürdürmek istediklerini ifade ederek Tam destek veriyoruz. Onların yanındayız ve yalnız bırakmıyoruz. Öğrencilerimiz, açılan stantta gönüllü olarak satış yapıyorlar. Diğer öğrencilerimiz de bağışları ile lösemili çocuklara destek oluyorlar. Bunu, her yıl tekrarlamak istiyoruz.”

Öte yandan, ders zili çaldığında teneffüse çıkan öğrenciler, ürünlerden satıl aldılar. Bazıları ise stantta bulunan ‘gönüllü başvuru’ formlarından doldurarak LÖSEV’e manevi katkıda sağladılar.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER