Madencimizin yanındayız!

Madencimizin yanındayız!

Madencimizin yanındayız!

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günay, GMİS aldığı grev kararının ardından destek verdiklerini açıkladı.
Başkan Günay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Genel Maden İş Sendikası tarcından kamuoyuna yapılan açıklama ,her şeyi gözler önüne sermektedir. Sayın Genel Başkan Hakan Yeşil; "GMİS, Zonguldak'taki genel merkezinde yaptığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında, tek gündem maddesi toplu iş sözleşmeleri görüşmelerini tartıştı. Genel Başkan Hakan Yeşil Başkanlığında önceki gün yapılan toplantının sonunda yayınlanan Sonuç Bildirisi’nde “Yeraltında çalışan arkadaşlarımıza yasal hakları olan en az iki asgari ücretin uygulanmaması ve sıfır zam önerilmesi, denge ödeneğinin ödenmemesi, harici servislerde ve MTA’da düşük ücretlerle çalışan arkadaşlarımıza açlık sınırındaki ücretlerin dayatılması gibi ekonomik krizin faturasını maden işçilerine ödetmek isteyen dayatmalarla bu sözleşmelerin masada bitirilemeyeceği izlenimi edinen Başkanlar Kurulumuz, grev hazırlıklarına başlama kararı almıştır” diyerek yaptığı açıklama ilçemiz adına büyük önem arz etmektedir.
Bizler Karadeniz Ereğli İlçesinin değişik Demokratik Kitle Örgütlerinin birer temsilcisinin bulunduğu KENT KONSEYİ yönetimi olarak, Yerin 700 Metre altında çalışan, işe giderken her gün eşine çocuğuna veda eden Maden İşçilerinin haklarının verilmesi, onların insanca yaşam hakları olan ücretler  ile çalıştırılmasından yanayız.
Karadeniz Ereğli Kent Konseyi'nin Maden İşçilerinin haklı talepleri karşısında ,Grev Kararı almaları onurlu bir hak arayışı mücadelesidir.
Her an ölümle karşı karşıya olan maden İşçilerinin Greve gitmeden haklarının verilmesi,hükümetin insanca yaşam için gerekli ücretin verilmesi yönünde olumlu tavır alması ,iş barışı ve toplum barışı açısından büyük önem arz etmektedir.
Zonguldak 'ta Madencilerin grevde gitti her dönem ülkemiz adına toplum barışının bozulduğu süreçleri beraberinde getirmektedir.
Bu nedenle; Ülkemizin Güçlenmesi ,halkın huzur ve güven içinde yaşaması için gerekli olan "Emek hakkının kutsallığı" adına ,Toplu Sözleşmenin İşçiler lehine imzalanarak,mutlu sona ulaşılmasını talep etmekteyiz.
Karadeniz Ereğli Kent Konseyi olarak Maden İşçilerimizin yanlarında olduğumuzu belirtir, haklı taleplerinin yerine gelmesi mücadelelerinde başarılar dileriz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2019, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER