Manioğlu Artık Amiral.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevini sürdüren Manioğlu artık amiral.

Manioğlu Artık Amiral.

 

  Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Yüksek Askeri Şüra (YAŞ) sonucu Amiralliğe terfi etti. 15 Temmuz süreci sonrası gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Hasan Doğan’ın yerine göreve başlayan Manioğlu artık Tuğamiralliğe yükseldi.

 Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atama dosyalarının karara bağlanacağı YAŞa Başbakan başkanlık etti. YAŞ kararları Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak. YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Erdoğanın onayının ardından kamuoyuyla paylaşılacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığına Yaşar Gülerin atandığı belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Adnan Özbalın atandığı belirtiliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ise Hasan Küçükakyüzün getirildiği belirtiliyor. Kara, Deniz ve Hava kuvvet komutanları emekliye sevk edildi.

Yüksek Askeri Şura 2017 YAŞ kararları açıklanıyor. YAŞ kararları tam listesi ve YAŞ kararları sonrası TSK yeni komuta kademesi belli olacak. 2017 Yüksek Askeri Şura YAŞ kararları ve atamalar başlarken Başbakan Yıldırım YAŞın açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım terör örgütleriyle mücadelede çok önemli bir seviyeye gelinmiştir derken Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir açıklamasında bulundu. Gelen son dakika bilgileri arasında, Kara, deniz, hava kuvvet komutanlarının değiştiği belirtiliyor. YAŞ kararlarıyla 61 albay general ve amiralliğe terfi ederken 8 generalin görev süresi 1 yıl uzatıldı...

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER