Meclis Üyeleri, "Ereğli Belediyesi’nin yönetmesi daha iyi olur"

Meclis Üyeleri, "Ereğli Belediyesi’nin yönetmesi daha iyi olur"

Meclis Üyeleri, "Ereğli Belediyesi’nin yönetmesi daha iyi olur"

Ereğli'de uzun zamandır Erdemir'in işlettiği Erdemir plajı'nın yeni işletmesi Ereğli hakkının yararına Ereğli Belediyesi olması konusunda Belediye Meclis Üyeleri açıklama yaptılar. CHP' nin Meclis Üyeleri sosyal paylaşım sayfalarından yaptıkları duyurularında şunları kaydettiler; "

Kamuoyunun dikkatine

Kdz Ereğli Belediyesi şehrimizde yaşayan 118 000 kişiye kültürel sosyal manada hizmet etme noktasında yasal olarak görevlidir.Yasama organı belediyelerin hizmet vereceği alanları kanuni sınırlarla belirlemiş olup sınırları çizilmiş bölgede halkın kültürel,sosyal ve genel ihtiyaçlarına cevap vermek için belediyeler gereken tedbirleri alır.

Belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri seçilirken her ne kadar siyasi kimlikle seçilse de seçim bitip mazbatayı aldıktan sonra seçilenler oy veren vermeyen tüm şehrin belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olur.

Halkın seçtiği görev verdiği seçilmiş yetkililer Ereğli yi yönetirken toplumun tümünü ilgilendiren konularda samimi bir tavır içinde olmak zorundadır. Halkın tümünün çıkarı olduğu yerde özele yönelik talepleri hoş görmek toplumsal çıkarları öteleyen bir tavır sergilemek doğru değildir.

Talep ettiğimiz bu hakkaniyetli tavır; hiçbir siyasi reflekse veya başkaca kişisel çıkar hesabına teslim olmamalı tüm siyasi veya diğer çıkar hesapları milletin çıkarının önüne geçmemelidir.

Bilindiği üzere Ereğli şehrinin sınırları içinde kalan Erdemir plajının halkın hizmetine açılması Ereğli halkının önemli taleplerinden biridir.Halkın bu talebinin hiçbir siyasi refleksle ilgisi yoktur.Bu talep meşru ve haklı bir taleptir.

Halkın beklentisi millete ait olan bu değerin milletin kullanımına en uygun şekilde sunulmasıdır.Burada verilecek hizmetin sürdürülebilir olması,bu hizmetin en iyi en ucuz şekilde halka verilmesi önemlidir.Vatandaşın beklentisi burada askari şartlarda en ucuz ve en temiz şekilde hizmet verilmesi burada denize girilmesinin güvenli şekilde olmasının sağlanmasıdır.Halkın beklentisi budur.

Bazı çevrelerin millete ait bu değer üzerinde bir takım çıkar hesapları olabilir .Bu tesisler Ereğli ilçesi sınırlarındadır halkımızın bu tesislerden en uygun koşullarda faydalanmak hakkıdır.Bu çerçevede o bölgedeki halk plajını uzun yıllardır başarı ile Ereğli halkının kullanımına sunan buradaki hizmeti her yönüyle eksiksiz ve en uygun şekilde yerine getiren Ereğli belediyesine erdemirin plajının verilmesi adımı atılmış bu yönde kararlar alınmıştır.İnşallah sürecin bu yönde sonuçlanacağını umut ediyoruz.Kapalı kapılar ardında buna engel olmak isteyenler şunu bilmeli ki halkla inatlaşmanın ağır sonuçları olur.

Ereğli belediyesinin söz konusu tesisi tecrübeli personeli ile en iyi şekilde halkın hizmetine sunacağına bu hizmeti verirken sadece halka hizmet etmeyi esas alacağına şüphe yoktur.

Her ne kadar bazı çıkar gruplarının halka ait olan bu tesislerle ile ilgili farklı beklentileri olsa da karar vericilerin halka ait olan bu değere sahip çıkacağına bu çıkar çevrelerinin taleplerine pirim vermeyeceğine inanıyor

Herkezi aklı selim ve millete karşı samimi olmaya davet ediyoruz.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER