MHP adayları işsizliğe dikkat çektiler

MHP adayları işsizliğe dikkat çektiler

MHP adayları işsizliğe dikkat çektiler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili adayları Abdullah Bekar ve Fehmi Nuhoğlu, beraberinde ilçe başkanı Rahman Demirtürk ve partililerle birlikte Korubaşı mahallesinde mahalle halkı ile bir araya geldi. Yapılan çay sohbetinin ardından konuşan mahalle muhtarı Kemal Muratoğlu, MHP heyetini hoş geldiniz diyerek karşıladı.
Mahalle halkına seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak 2. Sıra milletvekili adayı Abdullah Bekar, il ve ilçelerde yaşayan gençlerin şehir dışına çalışmaya gitmesine dikkat çekti. Bekar, konuşmasında “İl ve ilçe olarak bakıldığında sürekli olarak göç veriyoruz. Ereğli olarak 10 yılda 11 bin göç vermişiz. Bunun sebebi iş, bunun sebebi aş bunun sebebi ekmek kavgası. Biz MHP olarak bunları göz önüne alıp, bölgemiz için ilçelere ayrı ayrı manifesto yayınladık. Bölgemiz için Tersaneler bölgesi için projemiz var. Biz tersaneler bölgesini canlandırmak istiyoruz. Burası bizim için büyük önem arz ediyor. Biz burasını özel sektör olmazsa Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte görüşerek burada savaş gemileri yapılması için çalışacağız. Burada neden Savaş gemileri yapılmasın” dedi.
Vatandaşlara seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak 3. Sıra milletvekili adayı Fehmi Nuhoğlu ise konuşmasında “Bölgemizde bir çok sorun var. Gemi tersaneleri, Ereğli Devrek yolu, ERDEMİR ve bunun gibi niceleri. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Bundan 3-4 dönem önce hep aynı insanlar yok muydu? Hep aynı teşkilatlar gelip sizlere bir şeyler istemedi mi? 3-4 dönemden bu yana Ereğli’ de ne değişti? Çevremizdeki illere ve ilçelere baktığımız zaman birçoğu bizlerden geri de gelip bizleri geçmiş durumdalar. Bu seçimlerde sadece koskoca Ereğli’ye, İl olarak görülen ilçemize Milliyetçi Hareket Partisi iki tane aday verdi. Sağdan soldan getirip vermedi. Ereğli’de esnafız. İkimiz de Ereğli’de yaşıyoruz.  İkimiz de Ereğli’ de doğduk. Aynı ekmek fırınından ekmek alıyoruz. Bu sefer değişim şart diyoruz” dedi.
Toplantının son konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Rahman Demirtürk ise konuşmasında “Bizlerin yoğun uğraşları sonucu Genel merkezimiz ve İl teşkilatımız ile birlikte Ereğli’den iki tane genç kardeşimizle yola çıktık. Ereğli’nin sorunlarını biliyoruz. Aynı zamanda bizler esnafız, esnaf temsilciliği yapıyoruz.  Ereğli’deki genel sorun, önceden Erdemir’de 10 bin insan çalışıyordu. Bugün taşeron ile birlikte 6 bin kişi çalışıyor. TTK Armutçuk müessesi, 9 bin 800 kişi ile çalışıyordu. Bugün 760 kişi çalışıyor. Bölgenin en büyük sorunu işsizlik. Burada gemi tersanelerinin faaliyete geçmesi gerekiyor. Teşvik kapsamında bir il değiliz. İşsizliği önlemek, gurbete giden gençleri yeniden ilçede çalışmasını sağlamak amacıyla yapacağımız çalışmalar var. Bunun için de iki genç arkadaşımıza Milletvekilliği yolunda destek istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER