Muhtarlar Ankara'dan mutlu döndü

Alaplılı ve Ereğlili muhtarlar, Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledi.

Muhtarlar Ankara'dan mutlu döndü

Ereğli ve Alaplı’dan toplam 28 Muhtar, ilk kez Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada muhtarlara müjde vermeyi ihmal etmedi ve 613 lirayı tutan SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceği açıkladı.
Bugün Türkiye genelinde 2 bin muhtarı Cumhurbaşkanlığı Külliyesin’de ağırlayan Erdoğan, Muhtarlara SGK konusunda jest yaptı.

ZONGULDAK’TAN 80 MUHTAR KATILDI
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal önderliğinde 8, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç önderliğinde 20 kişi olmak üzere Zonguldak’tan 80 muhtar dün Külliye’deki toplantıda yerini aldı. Zonguldak’ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 2 bin muhtara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum ile ilgili bilgiler aktardı ve Muhtarların 613 lira tutan SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.
Köy korucularının operasyonlardaki görevlerine dikkat çeken Erdoğan, ‘’Korucularımız için 578 liralık bir sigorta ödenecek. Muhtarlarımız bizim için çok ama çok önemli. Onların çabaları ve mücadelelerini görmezden gelemeyiz. Her şeyin en iyisini hak ediyorlar’’ dedi.

Erdoğan’ın verdiği haberler salonda büyük coşku yaratırken, muhtarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dakikalarca ayakta alkışladı.

Erdoğan’ın konuşmasını dinleyen muhtarlar buradan Külliyenin içinde yer alan Vilayet Konak’ta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı yemeğe katıldı.
Öte yandan Alaplı’dan giden muhtarlar, bölge açsısından hayati önemi bulunan Tersaneler, genel sorunlar ve hizmet noktasında bekledikleri hizmetleri içeren bir dosya sundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER