Müteahhitler kampanya başlattı

ZONGULDAK (AA) - Ereğli İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Demiray, ilçedeki inşaat firmalarının enflasyonla mücadele noktasında kampanya başlattığını açıkladı. Demiray, özel bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada,...

Müteahhitler kampanya başlattı

Ereğli İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Demiray, ilçedeki inşaat firmalarının enflasyonla mücadele noktasında kampanya başlattığını açıkladı.

Demiray, özel bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son 6 aydır ülke dışından güçlerin Türkiye'nin ekonomisine yönelik yürüttüğü sıkıştırma faaliyetlerine karşı mücadele edildiğini söyledi.

Ülkede faaliyet gösteren başta gıda, imalat ve inşaat sektörlerinin indirimler ve kampanyalar düzenlediğini anlatan Demiray, "Biz de arkadaşlarımızla, 'Bu kampanyaya nasıl katkı sağlarız? Enflasyonla mücadele noktasında gerek ticari kuruluşlara gerekse mesken kullanıcılarının önüne nasıl güzellikle çıkarız?' diye kampanya hedefledik. Ereğli ilçemizde daire, konut almak isteyen insanlara katkımız olsun. Kampanyanın amacı enflasyonla mücadelededir." diye konuştu.

Demiray, yıl sonuna kadar sürecek kampanya ile ilçede biten ve bitmek üzere olan konutların eski fiyatları ile satışa sunulacağını belirtti.

"Enflasyonun kriz ortamına gelmeden önceki daire maliyetleri ile bugünkü daire maliyetleri arasında yüzde 40 fark var." diyen Demiray, şunları kaydetti:

"Biz bu farkı daire fiyatlarının üzerine eklersek, zaten alım gücü zayıflayan vatandaşımız bu daire fiyatları ile almakta zorlanacak. Sınırlı sayıdaki bitmiş daireleri eski fiyatlardan kullanıcılara sunmak istedik. Bu fiyatlar üzerine de Türkiye'deki ekonomik şartlarını biliyoruz. Mevcut dairelerden almak isteyenler yüzde 50-60 noktasında peşinat verip geri kalan bakiyeyi 100 bin lira kredi kullanmak isteyene aylık 0.98 faizle satmak istiyoruz. Firmalarımız hazırlar, bu fedakarlığı yapacaklar."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER