Öğretmenler, Öğrencileri sıcak bir yuvaya kavuşturacaklar

Sinitli İlkokulu öğretmenleri, velileri olan aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturmak amacıyla kolları sıvadı. Şimdi Öğretmenler yardımseverlerden destek bekliyor.

Öğretmenler, Öğrencileri sıcak bir yuvaya kavuşturacaklar

Kdz. Ereğli Sinitli İlkokulu öğretmenleri yaz tatili olmasına rağmen öğrencilerine her türlü desteği sürdürüyor. Öğrencilerine ev yapmak için adeta Ereğli’yi seferber ediyor.
İlçeye bağlı Saltuklu Köyünde yaşayan 3 çocuk babası Mustafa Özel’in içler acısı yaşam mücadelesine seyirci kalamayan Sinitli İlkokulu öğretmenleri, velileri olan aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturmak amacıyla kolları sıvadı. Şimdi Öğretmenler yardımseverlerden destek bekliyor.
Eğitim-öğretim yılı boyunca veli ziyaretleri gerçekleştirerek öğrencilerin durumlarını yerinde gören okul öğretmenleri son ziyaretlerini okula 10 km. uzaklıkta taşımalı eğitimle gidip gelen Mustafa Özel ailesinin çocuklarına gerçekleştirdi.
Bu ziyarette 5 kişilik ailenin çökmek üzere olan tek odalı evlerinde maddi imkânsızlıklar içinde yaşam mücadelelerini gören öğretmenler, büyük bir insanlık ve dayanışma örneği ortaya koydular.
İş göremez raporu sebebiyle malulen emekli olan Mustafa Özel’in kendi imkanları ile ev yapamayacağını gören öğretmenler önce aileye belli aralıklarla gıda ve öğrencilere kırtasiye yardımında bulundular. Ardından öğretmenler hayırseverlerin de katkısıyla kendi aralarında topladıkları para ile çökmek üzere olan evi ailenin de onayını alarak yıkma kararı aldı. Önce evi yıkan öğretmenler, aileyi ise Saltuklu Köyünde bulunan eski okul,yeni köy konağı olan binaya geçici olarak yerleştirdi.Öğretmenlerin bu mücadelesini duyan MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı ve İnşaat firması sahibi İbrahim Sezer duruma kayıtsız kalmayarak destek vereceğini söyledi.

Öncelikle Evin yapımı için arayışa giren Öğretmenler;  3 bin adet 20’lik yığma tuğla,  500 adet 13,5’luk tuğla, 60.165 M3 beton, 2126 kilo demir ve bunun gibi birçok ihtiyaçlar için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Malzeme ve eşya yardımı yapmak isteyen vatandaşlar için irtibat numaraları şu şekilde:  0372 344 61 51 ile 0546 409 8920 ulaşmalarını istedi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER