ÖNEMLİ OLAN İLÇEYE KATKI SAĞLAMAK

ÖNEMLİ OLAN İLÇEYE KATKI SAĞLAMAK

ÖNEMLİ OLAN İLÇEYE KATKI SAĞLAMAK

Keleş ve TSO seçimlerinde birlikte çalıştığı işadamlarından oluşan ekibi, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysalı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından kapıda karşılanan Arslan ve ekibi yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ereğli de birlik ve beraberliğin sağlanması, seçilmiş ve atanmışlarla bir araya gelerek şehrin sorunlarının çözümlenmesi konusunda ortak nokta bulunması gerektiğini kaydetti. Ereğli belediyesinin de bu konumda önemli yeri olduğunu söyleyen Arslan keleş Muhtemelen bir ay sonra 22 Ekim gibi Ticaret ve Sanayi odası Organ seçimleri olacak. Bizlerde 20 yıldır belirli zümre tarafından yönetilen, Ereğliye bir şey kattığını düşünmediğimiz yönetimin artık yorulduğunu arkadaşlarımızla birlikte genç ve yetenekli bir ekiple aday olmayı düşündük. Şehrin tüm seçilmişleri ve atanmışlarıyla birlikte hep birlikte yeniden Ereğli için neler yapabileceğimizi Ereğli de bir değişim rüzgarı başlatmamız gerektiğini, Ereğliyi büyütmemiz gerektiğini, yeni istihdam alanları açmamız gerektiğini öğrenci sayımızı 4 binlerden 10 binlere 20 binlere çıkartmayı hedefleyerek yola çıktık. Bununla ilgili olarak da çalışmalara başladık. Her gruptan aday olacak arkadaşlarımızı belirledik. İşlerinde başarılı, bu bölgede yaşayan bu bölgeye yatırım yapan, bu bölgede istihdam sağlamış olan arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Bugün ki tabloya baktığınızda çok güçlü ve bir arada olmaktan ve çalışmaktan keyif aldığımız bir arkadaş grubu içerisindeyiz. Öyle düşünüyorum ki bu arkadaşlarımızla birlikte seçimi kazanıp görevin başına geleceğiz

ÖNEMLİ OLAN İLÇEYE KATKI SAĞLAMAK

Arslan Keleş, ülkede öğrenci arzı olduğunu ancak Ereğli ye öğrenci gelmediğini ifade etti. Bunun sebeplerini de açıklayan Keleş  Eğer buraya Hukuk Fakültesi kazandırabiliyorsak bu önemlidir. Bardağın hep dolu tarafına bakmamız lazım. Bugün Turizm fakültesi açıldı Ereğlide. Kayıt olan öğrenci sayısı sadece SEKİZ. Eğitim fakültesine 600 kişi kayıt oluyordu. Şimdi ise 480 kişi kayıt oldu. Bu şunu gösteriyor. Buradaki bölümler popülaritesini yitirmiş. Buraya öğrenci de gelmiyor. Ülkede bir öğrenci arzı var.  Maalesef Ereğli bundan yararlanamıyor. Devlet hastanesinden alınan mevcut yer yıkıldı. Ne olacağı ile ilgili somut bir şey yok. Oranın fakülteye verilmesi için sizlerin de büyük gayretleriniz vardı. Ancak bugün gelmiş olduğumuz noktada hala daha bir şey olmaması insanın içini acıtıyor. Bugün çarşı merkezi giderek boşalıyor. Çarşılar o şehrin kalbidir. Şehir küçülüyor. TSO nun buna bir şekilde müdahil olması gerekiyor. Bütün her şeyi insanların belediyeden beklemesi doğru değil dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında TSO başkanlığı için yola çıkan adaylara başarı dileklerini ileterek konuşmasına başladı. Uysal konuşmasında Ereğli de ortak hedeflerimiz var. Ereğlinin daha güzel olması ve daha ileriye gitmesi için arkadaşların kendilerine ait projeleri var ve uğraşıyorlar. Bende bu konuda son derece memnunum. heyecanlarını görüyorum. Ticaret ve Sanayi odası sivil toplum kuruluşlarının en önemli ayağı. Her zaman dediğimiz gibi Ereğli de eğer bir çatı varsa bu çatı kaymakamlıktır, belediye ve Ticaret sanayi odasıdır. Tüm arkadaşlar zaten Ereğli deki sorunları çözmek için bir araya gelerek gerekeni yapacaktır. Gönül istiyor değişik bölümler gelerek canlanması.  Belki de ilerleyen zamanlarda da üniversite kurulması için de adımlar atılması. Bu seçimlerin en önemli tarafı ise kavgasız gürültüsüzü olarak devam etmesi. Seçimlerden sonra seçilecek olan yeni yönetim ile bir araya gelerek şehrin sorunlarının çözümlenmesi için görüşmelerimizi yaparız. Ben bir kez daha TSO Başkan adayı Arslan Keleş ve beraberindeki arkadaşlara çıktıkları yolda başarılar diliyorum dedi.

Gerçekleşen ziyaret sohbetin ardından sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER