POSBIYIK: 5 YILLIK PLANLAMAMIZI BİRLİKTE YAPALIM

POSBIYIK, STRATEJİK PLANI STK VE SİYASİ PARTİLERE SUNDU

POSBIYIK: 5 YILLIK PLANLAMAMIZI BİRLİKTE YAPALIM

Kdz. Ereğli’nin gelecek 5 yıllık stratejik planını hazırlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve STK’lar ile bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu ve görüşlerini aldı. Stratejik planda halkın görüşlerinin de yer alması için anket çalışması başlatıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’nin gelecek 5 yılını ilgilendiren stratejik plan çalışmasını STK ve siyasi partilere sundu, görüşlerini ve katkılarını istedi.

Başkan Posbıyık, Başkanlık toplantı salonunda AK Parti İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, MHP İlçe Başkan Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Uğuş, BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik, kamu ve özel sektör kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri ile Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Kdz. Ereğli’nin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan 2020-2024 yılı arası stratejik plan çalışmaları paylaşılarak katılımcıların görüşleri alındı.

POSBIYIK: 5 YILLIK PLANLAMAMIZI BİRLİKTE YAPALIM

Başkan Posbıyık siyasi parti ilçe başkanlarına ve diğer katılımcılara teşekkür etti “Amacımız Ereğli için bir araya gelmek” dedi.

Stratejik planda herkesin katkısının bulunmasını istediklerini anlatan Posbıyık “Ereğli’nin sorunlarına sahip çıkma adına bugün güzel bir birliktelik örneği gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. 5 yıllık bir stratejik plan hazırlıyoruz. Dolayısıyla bu stratejik planda kentte yaşayan herkesin görüş ve katkılarının yer almasını istiyoruz. Yanlış yaptığımız yerlerde bizi ikaz etmeleri lazım. Doğru işler yapabilmemiz için toplumsal olarak bu işi çözmemiz lazım. 118 bin kişiyi bir araya toplamak mümkün değil. Ancak kentin dinamikleri ile siyasi partiler ile oda başkanları ile hep beraber birlikte olmaktan son derece mutluyum. Biz hazırladığımız planı sizlere sunduktan sonra sizlerin ilave ve tekliflerini bekliyoruz. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

EREĞLİ’NİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK PROJELER PLANLANDI

Başkan Posbıyık belediyenin içinde bulunduğu durumu düzeltmek için çaba gösterdiklerini, bunun yanında ilçenin ihtiyaç duyduğu hizmetleri de plan dahilinde hayata geçireceklerini söyledi.

Ereğli’nin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için Vali Erdoğan Bektaş'a ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na gösterdikleri çaba için teşekkür eden Posbıyık,  “Amacımız siyaset yapmak değil. Ereğli için bir araya gelmek. İktidar partisi ilçe başkanı, muhalefet partileri STK'lar hep bir arada el ele verip 5 yılda ilçemizin hak ettiği çalışmaları yapmak istiyoruz. Biz birçok proje hazırladık. Tabii ki bunları tek başına belediye olarak bizim yapmamız mümkün değil. Ereğli için iktidar partisinin de hükümetin de desteğiyle bu hizmetleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Yapılması öngörülen mimari projelerin, ulaşım ve trafik başta olmak üzere sosyal projelerin ve katkıda bulunulacak projelerin sunumu gerçekleştirilerek katılımcılardan görüş alındı.

DEMİRTÜRK: YAPACAĞINIZ ÇALIŞMALARDA YANINIZDAYIZ

Toplantının ardından açıklamada bulunan MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ereğli’ye yapılacak hizmetlerde siyaset gözetmeden Başkan Posbıyık’a destek vereceklerini söyledi.

“Erdemir konusunda da her zaman yanınızdayız” diyen Demirtürk şu açıklamayı yaptı; “Ereğli Belediye Başkanı’nın Ereğli için yapacağı her türlü olumlu çalışmada Milliyetçi Hareket Partisi olarak yanında olacağımızı söylüyoruz. Burada siyaset gütmüyoruz çünkü buranın havasını, suyunu teneffüs ediyoruz. Ereğli’nin menfaatleri konusunda biz şunu söylemiştik ‘gerekirse babamızla kavga ederiz’ demiştik. Erdemir ile ilgili söylediğiniz konularda yüzde yüz biz sizinle beraberiz. Ereğli’nin verdiği göçün durdurulması için, Ereğli’ye hizmetlerin gelmesi için biz çabamızı sürdüreceğiz. Erdemir Plajı konusunda da sizin yanınızdayız. Bugün Ereğli varsa Ormanlı, Kandilli, Gülüç vardır. Burada siyaset olursa bu sıkıntı olur. Ereğli Belediyesi burayı işletemeyecek de Gülüç, Kandilli, Ormanlı mı işletecek. Buranın işletmesinin Ereğli Belediyesi’ne verilmesini istiyoruz.”

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da Eski Erdemir Plajı'nı kastederek “Gereken neyse yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Stratejik planda halkın görüşlerinin de yer alması için anket çalışması başlatıldı. http://www.kdzeregli.bel.tr/ adresinden ankete katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER