Posbıyık, Çeştepe’de

Posbıyık, Çeştepe’de

Posbıyık, Çeştepe’de

Yerel seçimlere çok kısa bir zaman kala seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ilçenin tarihi yerlerinden biri olan Çeştepe’de yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Çeştepe’nin deniz, hava ve manzara bakımından çok güzel bir yer olduğunu ve burada yaşayan vatandaşların çok şanslı olduğunu ifade eden  CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ereğli’de 20 sene belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak 4 dönem kendisini Belediye Başkanı seçen ilçe halkına teşekkürlerini iletti.

Posbıyık, “Ereğli’de yaşayan insanları çok seviyorum. Ereğli’den ekmek yiyen, aynı havayı teneffüs eden insanları çok seviyorum. Çünkü aile olarak hep bizi onurlandırdınız. Zaman zaman AŞKIM EREĞLİ diye bağırdığımda siyaset yaptığımı düşünmeyin lütfen, yüreğimden geldiği gibi bağırıyorum. Ereğli halkına biz aşığız, bize yaptıkları insanlığı unutmuyoruz” dedi.

Ereğli’nin 5 sene kaybetmesine daha fazla tahammül edemediği için yeniden aday olduğunu belirten Posbıyık, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Belediyecilik bir tecrübe işidir, bilgi işidir, aynı zamanda liderlik işidir. Belediye Başkanının lider olması lazım.  Allah insanları dünyaya getirirken bir takım özellikler verir.Lider olmayan bir insan Ereğli’yi yönetemez.Çünkü bu memlekette her türden adam var. Eğer Belediye Başkanı bunlara boyun eğerse lider değilse gitti demektir, 5 senedir Ereğli’yi maalesef Hüseyin Uysal başkanımız ama o yönetmiyor başkaları yönetiyor. Onlarda epey yolunu buldular.Türkiye’nin en zengin belediyeler arasındaydı bu Belediye benim zamanımda, şuanda Türkiye’nin en fakir belediyesi, bütçe delik. 5 senede nasıl bu hale getirdiler, anlamış değilim. Ben Ereğli’nin geleceği için, iyiliği için buradayım, yeniden adayım. Açıkça söylüyorum, aday iyi olmadığı halde parti için oy verenler çoluk, çocuğuna, gençlere ve Ereğli’ye ihanet ediyor demektir. Ereğli Türkiye’nin en güzel kentlerinden birisi, sanayi bölgesi ama maalesef Ereğli’de hiçbir şey yok. Ne dediler Halil Posbıyık’ı gönderirken, tersaneler çalışacak binlerce insan çalışacak, OYPA’daki taşerondakiler kadroya geçecek, fabrikalar açılacak, Ereğli uçacak. Ereğli’yi gördük ne hale geldiğini! Yani bunun iktidar partisiyle falan alakası yok! Dolayısıyla Ereğli’yi bu noktada bırakmamamız lazım. İyi noktalara getirmemiz lazım, yazık günahtır.”

Konuşmasının ardından Çeştepe halkıyla tek tek tokalaşıp sohbet eden CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, fotoğraf çektirdikten sonra başka bir programa katılmak üzere buradan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2019, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER