Posbıyık'dan muhteşem 10 Ocak yemeği...

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazeteciler onuruna düzenlediği yemekte, “Bizi eleştireceksiniz, eleştirin de zaten. Eleştirdikçe bizim yolumuz açılıyor. Eleştirirken bir tek hakaret etmeyin bize yeterli. Ayrıca bilmeden de bir konuyu yazmayın” dedi.

Posbıyık'dan muhteşem 10 Ocak yemeği...

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin onuruna Başkan Posbıyık tarafından düzenlenen yemekte, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun yanı sıra belediye başkan yardımcıları, danışmanlar ve bazı birim müdürleri ile Ereğli ve Alaplı ilçesinde görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı.

POSBIYIK, “SİZ ELEŞTİRDİKÇE BİZİM YOLUMUZ AÇILIYOR”

Başkan Posbıyık, gecede yaptığı konuşmada; gazetecilerin gününü kutladıktan sonra sağlık ve mutluluk dileğinde bulundu ve “Ereğli’nin en önemli görevlerinden birini yapıyorsunuz. Bizi eleştireceksiniz, eleştirin de zaten. Eleştirdikçe bizim yolumuz açılıyor. Eleştirirken bir tek hakaret etmeyin bize yeterli. Ayrıca bilmeden de bir konuyu yazmayın. Gelin bana ya da başkan yardımcılarına bu nedir deyin. Bilgiyi aldıktan sonra yine kötü yazın hakkımızda Allah razı olsun. Ama eğer bizden bilgi almadan atmasyon haber yapıyorsanız bunlardan Allah razı olmasın. Sizler çok önemlisiniz, bize yol göstericiliğiniz var. Sizlerin bu gününüzde beraber olmak istedik. Bizlerin de yanlışı olabilir, affınızı diliyoruz. Sizlerle beraber olduğumuz için mutluyuz. Hepinize başarılar diliyorum.”dedi.

ÇORUMLUOĞLU: “BASIN EN ÖNEMLİ DESTEKÇİMİZ”

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu da ilçede 16 aylık görev süresi boyunca basın mensupları ile iç içe çalışma halinde olduklarını dile getirdi ve şöyle konuştu:

“En azından basının bizim yaptıklarımızı ya da yapamadıklarımızı kamuoyuna duyurmada en önemli destekçimiz, en önemli gücümüz olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımızın ve ekibinin böyle nezih bir ortamda basınımızı ağırlaması onlara verdikleri değer anlamında son derece güzel. Bugün aynı zamanda Türk İdareciler Günü. Bizim de 365 günde bir tane günümüz var o da 10 Ocak. Sizinle beraber aynı güne tesadüf etmesini hayırlı bir tesadüf olarak düşünüyorum. Ereğli’den memnunuz, çalışmaktan ve sizlerle beraber olmaktan memnunuz. Zaman zaman tabi ki eletiriler olacaktır. Kişilik haklarımıza dokunmamak kaydıyla her türlü eleştiriye açık olmamız gerekiyor. Ben kişi olarak da buna açığım. Telefonum da açık herkes bana ulaşabilir. Ereğli daha güzelini hak ediyor. Daha güzeline ulaşmak için de yerel idare olarak hepimiz çalışıyoruz. Bu çalışmada halka doğru bilgi aktarım konusunda sizlere ihtiyacımız var.

“KÖŞE YAZILARINI OKUYORUM”

Yerel basını yakından takip ettiğini belirten Çorumluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ereğli’de kalabalık bir gazeteci topluluğu var ve yine tebrik ettiğim arkadaşlarım da var. Köşe yazılarını okuyorum. Hakikaten emek çekilmiş, başarılı köşe yazarı arkadaşlarımız da var. Bizim için kurumsal hafıza anlamında da köşe yazıları önemli. 2020 yılı ülkemiz ve ilçemiz için inşallah hayırlı olur. 2020’de öyle düşünüyorum ki haber olabilecek ve kamuoyuna duyurabileceğiniz güzel gelişmeleri Ereğli’de yaşayacağız. Ereğli her şeyin en iyisine layık bir ilçe. Biz Ereğli’de her şeyin en iyisini görmeye alıştık ve kanıksadık. Bundan sonra da aynı duygu ve düşüncelerle sizlere hizmet edeceğiz. Sizlerin ekonomik anlamda da zorlandığınızı az çok biliyorum. Ekonomik anlamda rahat olmadığınızı biliyorum. İnşallah devletimizin yapacağı kanun ve düzenlemelerle ekonomik anlamda da daha güzel bir gelecek olur. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin bu güzel gününüzü kutluyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından gazeteciler O Ses Türkiye Yarışması’nda başarıyla yoluna devam eden Ereğlili müzisyen Tolga Basan’ın seslendirdiği şarkılarla gece boyunca eğlendi. Gazetecilere gece sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER