POSBIYIK: EREĞLİ HALKINI OYAK/ERDEMİR’E YEDİRMEYECEĞİM

POSBIYIK: EREĞLİ HALKINI OYAK/ERDEMİR’E YEDİRMEYECEĞİM

KÜMAŞ’TA EREĞLİ HALKININ HİSSESİ VAR
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Vali Mustafa Tutulmaz’ın devreye girmesiyle yapılan, Belediye/OYAK-ERDEMİR görüşmelerinden bir sonuç çıkmadığını belirterek, “Yeni yılda güzel şeyler söylemek isterdim ama OYAK/ERDEMİR acımasızlığına devam ediyor. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim, Ereğli halkını OYAK/ERDEMİR’e yedirmeyeceğim” dedi. Erdemir’in Kümaş’ı satın almasına da dikkat çeken Posbıyık, “Kümaş’ı nasıl aldı? İşçiden artırdığı, OYPA’lıları kadroya almadığı, halkı zehirlediği paralarla… Ereğli halkı olarak Kümaş’ın biz de hissedarıyız” diye konuştu.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı açıklamada OYAK/ERDEMİR ile Belediye arasında Vali Mustafa Tutulmaz önderliğinde yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadığını açıkladı. Posbıyık, mücadeleye devam edeceklerini belirterek “Ereğli halkını OYAK/ERDEMİR’e yedirmeyeceğim” dedi. Erdemir’in Kümaş’ı almasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Posbıyık “Ancak Ereğli halkı olarak Kümaş’ın biz de hissedarıyız. Kümaş’ı nasıl aldı? İşçiden artırdığı, OYPA’lıları kadroya almadığı, halkı zehirlediği paralarla…” diye konuştu.  
“2 AY GEÇTİ, ARAYAN SORAN YOK”
Başkan Posbıyık, OYAK/ERDEMİR konusunda şu açıklamayı yaptı:
“Değerli arkadaşlarımız, Erdemir konusunda gelişme, bir hızlanma falan yok. Vali bey bizi Zonguldak’a toplantıyla çağırdı. Erdemir’den Genel Müdür Cem bey katıldı ve aynı zamanda hukuk direktörü, Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi, hatta OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri Temsilcisi Güliz Kaya hanımefendi de toplantıdaydı. Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi ve hukukçu olarak... Cem beyden bir şey beklemiyoruz, bakış açısı iyi değil zaten.  Güliz Kaya hanımefendi Erdemir Yönetim Kurulu üyesi olduğu ve ‘bu konuların hepsini yukarıya aktaracağım endişeniz olmasın’ dediği için, çok güzel, mutlu, umutla ayrıldık. Ama ben arkadaşlara buradan da bir şey çıkmaz, dedim. Erdemir’in niyetini biliyorum. Vali bey ‘10 gün içinde tekrar toplanalım burada’ dedi. Aradan 2 ay geçti, bizi arayan soran yok. Vali beyi aradım. ‘10-15 gün sonra toplanacaktık’ dedim. ‘Sizi arayan yok mu’ dedi. ‘Sizi arayan var mı’ dedim. Yoktu. 
Halbuki biz Güliz Kaya hanımdan çok şeyler bekliyorduk. Erdemir acımasızlığına devam ediyor. Yeni yılda güzel şeyler söylemek isterdim Erdemir için ama çok acımasızca yoluna devam ediyor. 
-YAPI KAYIT BELGELERİNİ BİZE VERMİYORLAR-
Yapı Kayıt Belgelerini bize vermediler. Vatandaşlar yapı kayıtlarını yaptırdığı zaman bunu belediyeye verirler. Bize Erdemir vermiyor, 600 tane yapı kayıt... ‘Yani 600 tane sakat binam var’ demiş oluyor Demir Çelik’te… Projesini yaptırmadığı... ‘Yapı kayıtlarını yaptırdım, İl Çevre Müdürlüğü’ne verdim’ diyor, bize vermiyor. İl Çevre Müdürlüğü’ne yazı yazıyoruz, İl Çevre Müdürlüğü bize göndermiyor. Erdemir’den almamazı söylüyor. ‘Erdemir vermiyor, sen ver, bize de verilmesi lazım bunun. İçeride bir takım kaçak yapılar var, bunların kontrolünü yaptık. Karşılaştırma yapmamız lazım’ diyoruz ama maalesef İl Çevre Müdürlüğü’nden bir şey alamıyoruz. İl Çevre Müdürlüğü zaten biraz dikkatli çalışsa Ereğli’de hava kirliliği olmaz. Cürufları denize dolduramazlar, depolama alanı diye bir hakları yok. Bütün görev İl Çevre Müdürlüğü’nde.
-İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ İMPARATORLUK MU?-
İl Çevre Müdürlüğü’nü anlayamadım. İmparatorluk mudur nedir bilmiyorum. Vali beye de söyledik. İl Çevre Müdürlüğü’ne o da söyledi, ‘kayıt belgelerini verin’ diye… Vali beyin lafı da geçmedi. Açık konuşuyorum. Bu mücadelem devam edecek. İl Çevre Müdürlüğü’nün bir dokunulmazlığı mı var, nedir bilmiyorum. Oraya ulaşamıyoruz. Ereğli halkının lehine çalışmıyor. Hiç kimsenin lehine çalışmıyor da Ereğli halkının lehine hiç çalışmıyor. Şimdi en son Vali beyin talimatıyla yazı yazıldı, ‘Verecekler’ dedi. 10 gün falan oldu. 15 günde de yazıyı göndermezlerse, yapı kayıtlarını bize göndermezlerse büyük bir basın toplantısına daha hazırlanıyorum sadece İl Çevre Müdürlüğü için. 
-ERDEMİR KAÇAK ELEKTRİK DAĞITIMI YAPIYOR-
Arkadaşlar Erdemir çok acımasız davranıyor. Lojmanlarda, Metal Kooperatif’te, Göztepe kantininde, kafeteryasında, Özel Hastanesinde, kanun ve mevzuata aykırı olarak enerji dağıtımı yapıyor. Bunu kaçak olarak veriyor. Hizmet adı altında… Faturalar falan elimizde, her şeyi hazırladık, mevzuata aykırı. Ne belediyenin payını veriyor, ne devletin KDV’sini  veriyor, ne elektrik fonunu… Hiçbir şeyini vermiyor.  Hazırlık yapıyoruz, EPDK’ya suç duyurusunda bulunacağız.
-EMLAK VERGİSİ VE DİĞER VERGİLERİ ÖDEMİYOR-
Emlak Vergisini ödemiyor. Elektrik, Hava gazı Tüketim Vergisini ödemiyor, imar cezalarını ödemiyor. İki tane yerimiz var işgal etmiş. Biri pazar yerinin yanında, biri Gülüç’ün oradaki otopark; 10 bin m2 yer. Ne kira veriyor, ne parasını veriyor. Milleti hasta ediyor. Lösemi, kanser, hava kirliliği… Yani dünyanın bir Covid meselesi var; bizim de hava kirliliği meselemiz var.  İl Çevre Müdürlüğü de görmüyor bunu, yazı yazmamıza rağmen. 
-KÜMAŞ’TA EREĞLİ HALKININ HİSSESİ VAR-
Yüzde 35 maaşından kesinti yapılan işçilerimiz var. 20 yıldır her belediye seçiminde ‘sizi kadroya alacağız’ diye kandırılan Oypa’lılar var. Şimdi mutlu bir haber aldık; Kümaş’ı satın almış Erdemir. İnanın çok mutlu olduk. Erdemir’in büyümesi bizim için çok önemli. Belediye olarak biz her şeyi yapmaya hazarız ama yok Erdemir’de bir şey yok.
Ereğli halkına saygı göstermiyor Erdemir. Bu KÜMAŞ’ı nasıl aldı. Ereğli’de işçinin yüzde 35’inden artırdığı paralarla, Oypa’lıları kadroya atamadığı paralarla... Ereğli’de filtreleri değiştirmediği, halkı zehirlediği paralarla... KÜMAŞ’ın biz de hissedarıyız Ereğli halkı olarak.  Ereğli halkı KÜMAŞ’ın hissedarıdır, bizim paralarımızla alıyor. Vergi vermez bir şey yapmaz böyle bir anlayış olur mu.
-DANIŞTAY’DA MAHKEMEYİ KAZANDIK-
Danıştay’a gittiler, elektrik santralı yapacaklardı. Biz mahkemede kazandık. Danıştay’a müracaat ettiler, yürütmeyi durdurmanın kaldırılması için... Orada da kaybettiler. Yazısı daha yeni geldi. Diğer davaları da kaybedecekler. Bizi mahkemeye vermek suretiyle devamlı oyalıyorlar. Her şeyde mahkemeye gidiyorlar. Şu anda hakkımızda 300 tane falan dava var, tahmin ediyorum. 
-ERDEMİR KÜLTÜRÜNÜ YOK ETTİLER-
Erdemir’e üzülüyorum gerçekten. Ben Erdemir’de 20 sene çalıştım. Erdemir bizim her şeyimiz. Erdemir kültürü vardı eskiden. Yılbaşında sekretaryaya koymuşlar bir tane ajanda; bana söyleseler kabul etmezdim. Tat Metal gönderdi ajandası, defteri, duvar takvimi, masa takvimi, anahtarlığı falan. Erdemir’in dağıttığı tek ajanda. Hem de odacıyla gönderiyor saygısız. Genel Müdüre ‘saygısız’ diyorum. Belediye Başkanı’na odacıyla gönderiyor. Erdemir’de bir kültür vardı. Kaymakama, amirale, belediye başkanına…. Ya genel müdür ziyaret eder veya genel müdür yardımcısı getirir. Erdemir kültürünü de yok ediyorsunuz. Yazıklar olsun, başka bir şey demiyorum. Şunu aklınızdan çıkarmayın; Biz inatçı bir adamız, hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Ereğli halkını Erdemir’e yedirmeyeceğim. Arada bir soluklanma yapıyoruz ama asla peşini bırakmayacağım. Bunu açıkça söylüyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER