Posbıyık ‘Ereğli için bağırıyorum, yanlışlara bağırıyorum!’

Posbıyık ‘Ereğli için bağırıyorum, yanlışlara bağırıyorum!’

Posbıyık ‘Ereğli için bağırıyorum, yanlışlara bağırıyorum!’

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,  açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Özdemir Park AVM karşısında bulunan ERDEMİR CADDESİ SEÇİM OFİSİ’nde  eşi Neriman POSBIYIK tarafından organize edilen kadınlar toplantısına katıldı.
Çok kalabalık bayan grubunun coşkulu alkışları arasında salona giren ve konuşma yapan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesi’ni tecrübeli birinin yönetmesi gerektiğini vurguladı.
“BELEDİYECİLİK TECRÜBE İŞİDİR”
Posbıyık, “bazı afişlerde görüyorum, “Belediyecilik gönül işidir” diye. Belediyecilik gönül değil, tecrübe işidir. Tecrübede Belediye adamlarının yapacağı iştir. Yani kısaca Halil Posbıyık’ın işidir”dedi.
Ereğli’yi  ve halkını çok sevdiğini konuşmasında sık sık tekrarlayan Posbıyık, “… belki sağlığımda bozulacak. Bir cenderenin içine de giriyorum. Birazcıkta başarıya susamış halim vardır gecemi-gündüzümü bilmem. Ereğli’yi kısa sürede çok iyi noktaya getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. “ şeklinde konuştu.
CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, coşkulu gruba hitaben yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘DOĞRU YOLA GETİRDİM ONLARI!’
“Festival yapıyorum diye başımın etini yedi karşı siyasi parti görüşlüler. İşte esnaftan para topluyormuşum! Hanımefendiler esnaftan para toplamakla festival olmaz. Yani 300-500 lira para toplayarak festival olmaz. Bin lira toplayarak festival yapamam. Bunların hepsi yalan. Ben trilyonluk festivaller yapıyorum. Türkiye’nin en meşhur insanlarını getiriyorum. Yani 22 tane müteahhit var, onlara 10-15 bin para yatırın diyorum bankaya. Yatıracaklar! Para kazanıyorlarsa bu memlekette benim köylümde gelecek onların paralarıyla eğlenecekler. Yani 100 lirayla, 300 lirayla  5 lirayla festival olmaz.  Bakın başladılar yine festival komiteleri kuruyorlar, kendileri festival yapacaklarmış. Allaha şükürler olsun doğru yola getirdim onları.
‘KAMPÜS ALANI REKTÖRLÜĞE DE VERİLMEDİ!’
Ereğli’de üniversite olayı bitmedi. Hep bilgi kirliliği var Ereğli’de, hep yalanlar söyleniyor, bilmiyorlar. Kampüs alanı Rektörlüğe de verilmedi. Ereğli’ye üniversiteyi yerleştireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Elimden geleni yapacağım. 
EREĞLİ İÇİN BAĞIRIYORUM, YANLIŞLARA BAĞIRIYORUM!’
Hiç ağlayan var mı Ereğli’de yöneticilerden, siyasi partilerden?5 seneden beri ağlayan olmadığı için Ereğli’ye maalesef hiçbir şey vermiyorlar. Zaman zaman benim için bağırıyor, çağırıyorlar diyorlar. Ben kendi çoluk çocuğum için bağırmıyorum, Ereğli halkı için bağırıyorum, onların çoluk çocuğu için bağırıyorum, yanlışlara bağırıyorum. İstiyorum, talep ediyorum, yapıştığım zaman bırakmam, elimden kimse kurtulamaz.  
BUTİK HASTANE…
Ereğli’nin ihtiyaçlarını ön plana çıkaracak AĞABEYLER  lazım Ereğli’ye. 
Bakın eski Hastane tarafında hastane yok. Yerini hazırladık Belediyenin yerini, bir özel hastaneyle görüşüyoruz. Yerini bedava olarak vereceğiz Butik Hastane yaptıracağız oraya.  Ereğli’de sıkıntıları halledeceğiz. 
ÖĞRENCİ YURDU YERİ HAZIR…
Erdemir Lojmanlarında 88 Evler vardı, benimde mühendis iken oturduğum. Bunu görevdeyken  48 tane daireyi  Demir çelikten aldım, alt tarafta o açık otopark yapılan yeri de aldım 29 yıllığına. Buraya üniversite yurdu yapılacak, ön tarafına bir kafeterya yapacağız. Şuanda Belediyenin elinde ama 5 seneden beri bir şey yapan yok!Yurt yapmak için protokol imzaladık. Buraya öğrenci gelmesi demek Ereğli’ye kiralık ev, boş ev kalmayacak demektir, boş dükkan kalmayacak demektir. Ama Ereğli uyuyor, Ereğli’de bir hareket yok, bir çaba yok, bir şey yok.  Ereğli’de insanların motivasyonunu artıracak bir festival yok. Geçenlerde söyledim bana inanmayanlar oldu, evet Tarkan’la görüşüyorum. Temmuz ayında inşallah ilk festivalimizi, Türkiye’nin en büyük festivalini Allah nasip ederse, sizlerin oylarınızla yapacağız inşallah. 
YAĞLI DİREĞİ, FESTİVALLERİ KALDIRDILAR!
Geleneklerimiz, göreneklerimiz, ananelerimizden dedelerimizden gördüğümüz yağlı direğimizi kaldırdılar. Yeniden yağlı direk festivallerini yapacağız. Hamsi Festivali bu memlekette yapılacak.  Ve bir de sonbaharda dünyanın en büyük Cazcılarını ağırlayacağımız festival. Tabi erkenden hazırlık yapmak yanlış ama samimi ortam diye burada konuşuyorum ama bütün cazcıları buraya yığacağız, Türkiye’nin insanlarını buraya yığacağız. Onlar buraya sadece müzik için gelmeyecekler. Çaycıda çay, çorbacıda çorba yiyecekler, kasaptan et alacaklar, bu memlekete para girecek. Tavuk döner satan arkadaşım anlatıyor; ‘1 akşamda 25 milyon lira, ciro kârdayım.’  İlk olarak inanmadım yani Festivalde tavuk döner satıyor. Müthiş bir para girişi oluyor Ereğli’ye festivalde. Yani inanılmaz, bunları hep kösteklemeye çalıştılar. Ama bunları yapacağız, Ereğli’de 31 Mart’tan sonra Bahar gelecek söz veriyorum.
EREĞLİ SAHİLİNİ YENİDEN DİZAYN EDECEĞİM!..
Sürekli olarak eğlendireceğim, hafta sonları mutlaka müzik olacak, yerel sanatçılarla her hafta yaz aylarında onlara ortam hazırlayacağız. Eğer bu memlekette tiyatro, resim, spor, sanat, kültür yoksa ekonomik yönden istediği kadar iyi noktada olsun o memleket gerilemeye mahkûmdur. Bunların olmaması halinde bu memleketin gelişmesi, kalkınması mümkün değildir.
Piknik alanlarımı berbat etmişler benim. Bu piknik alanlarına büfeler yapıp orayı sahiplendireceğiz ve yeniden peyzajını yapacağım oranın. Bu sahil var ya bu sahil, sahillikten çıktı! Sahil yukarıdan aşağıya dizayn edilecek. Ereğli ışıl ışıl olacak. Sistemde değişecek, kauçuk yürüme yolları genişleyecek. Projeler hazırlanmaya başladı. Sahilimiz Türkiye’nin en önemli sahillerinden birisi, herkesin özenle baktığı bir yer. Orayı hak ettiği noktaya getireceğim, insanlar sokağa inecek ve o mezbelelikler ortadan kalkacak. 
EREĞLİ’Yİ VE HALKI İÇİN KENDİMİZİ FEDA ETTİK…
Ben siyaset yapmaya gelmiyorum açık ve net. Bu yaştan sonra siyaset yapsam ne olacak yani. Ben Ereğli halkının düştüğü durumu görüyorum. Tecrübem dolayısıyla sizden çok daha iyi görüyorum. Onun önünü kesmek, Ereğli’yi iyi noktaya getirmek için bu noktaya geldim, adaylığımı koydum.  Bir yerde samimiyetle söylüyorum kendimizi ve ailemizi feda ettik, helal olsun. Ereğli halkı için sonuna kadar hizmetlerimi yapacağım. Ereğli’yi ayağa kaldıracağım Allah nasip ederse.  Ben siyaset yapmak için gelmiyorum. Arkada hoş bir seda bırakmak için buraya geliyorum. Halil Posbıyık Allah rahmet eylesin, iyi adam desinler, başka bir şey demiyorum hayatta. Yüce Allahıma şükürler olsun bana bunu gösterdi, 20 sene Belediye Başkanlığı yapmak kolay değil.  20 sene Belediye Başkanlığı yapmama rağmen geçen seçim kaybettim. Sokağa çıktığımda halkın sevgisini gördüm, adım atamıyorum. 10 dakikalık yola 1 saatte gidiyorum. İnsanlar öldükten sonra konuşulur iyi veya kötülüğü konuşulur. Yüce rabbim, yüce Allahım bana yaşarken bunu bana gösterdi, sevildiğimi gösterdi. Bu çok büyük mutluluk. Örnekleri Türkiye’de var. 3 sene 5 sene Belediye Başkanlığı yapıp selam verilmeyen, o şehri terk etmek zorunda kalan Belediye Başkanları var. Onun için ben Allahın sevgili kuluyum, Allah hepinizden razı olsun.”
Yaşamın sadece eğlenmek değil, insanlara hizmet edip onların hayır duasını almak için ailece bir karar alarak yola çıktıklarını ifade eden Posbıyık, “Ereğli’yi yaşanabilir bir kent haline getirelim, gençlerin buradan gitmesini engelleyelim. Hiçbir işçiyi işten falan atmayacağız, yeni üretim merkezleri kuruyorum. Projelerim açıklandığı zaman göreceksiniz. Herkesi yerinde kullanacağız ve onun üretiminden yararlanacağız” diyerek eski hizmetlerin hepsinin yeniden geleceği müjdesini de vererek şunları söyledi:
EREĞLİ’YE AŞEVİ KURACAĞIM...
Eski hizmetlerin hepsi yeniden gelecek. Ne olacak? Evde bakımlar, hizmetler olacak. Bunlar basit işler değil. Evde sağlık hizmeti veriyorduk. Çok garibanlar var. Ekmek sıkıntısı çeken insanlar var. Bakmayın insanların dışarıdan nasıl göründüğüne, güldüğüne, öyle yumruk gibi kravat taktığına falan, çok sıkıntıda olan insanlar var. Onlara Aşevi’ni sadece Ramazan ayında değil, aşevi kuracağım ve garibanların evlerine her gün aş gidecek Allah nasip ederse. Eğer bunu yapmazsam kesinlikle rahat uyuyamayız bende eşimde.
EREĞLİ’Yİ NE HALE GETİRMİŞLER!
Dün ziyaretime geldiler Karga Mahallesi tarafından, sinekten şikayet ediyorlar. Benim zamanımda sinek diye bir olay yoktu Ereğli’de. Sinekten bahsediyorlar, inanamıyorum. Ereğli bu hallere gelecek Ereğli değildi, ne hale getirdiler. Yazıklar olsun.
HER MAHALLEYE KREŞ…
Her mahalleye kreş yapacak belediyemiz, çünkü insanlar maddi zorluk çekiyorlar. Bedava, ücretsiz olarak her mahalleye kreş yapılacak. Hanımların bir araya geleceği mekanları olacak, bunları mutlaka gerçekleştireceğiz. Kadın Sığınma evleri yapacağız.”
CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmasını tamamlayarak alkışlarla salondan ayrılırken, eşi Neriman Posbıyık ise seçim bürosunda hanımlarla toplantıya devam etti.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 12:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bobmarley1
Bobmarley1 - 5 yıl Önce

Millet geçim sıkıntısı nda bu halen festival diyor. Yaptıklarını unutmadı bu insanlar.

Arda
Arda - 5 yıl Önce

Sayın Posbıyık diyorsun ki belediye arsasını butik hastane yapması için özel sektöre bedava vereceğim. Halkın malını parasını para katsın diye adamın birine peşkeş çekeceksin. AYIP dır. AYIP,. Sağlık Bakanlığı yapabilir oraya butik hastaneyi. Bide partinin adı HALKÇI...

SIRADAKİ HABER