Posbıyık: “Özelleşecek yerlerde çay 1 lira olacak”

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ihale ile özelleştirilecek olan çay bahçelerinde çayın 1 liradan satılacağını söyledi. 

Posbıyık: “Özelleşecek yerlerde çay 1 lira olacak”

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, ekim ayı ikinci birleşimini Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi. 
Posbıyık, kamuoyunda çıkan söylemlere de yanıt verdiği konuşmasında Ereğli Belediyesi'nin mali olarak oldukça zor bir duruma düşürüldüğünü, kiraya verilecek yerlerde çayın yine 1 liradan satılması için ihale şartnamesine konulacağını söyledi.
Halil Posbıyık, mecliste yaptığı konuşmasında şöyle dedi: 
“Müftü Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan büfe, tuvalet ve spor salonu alanı 10 yıllığına kiraya verilecek. 
Bölgede seçim çalışmalarında da söylemiştim, nikah salonu yapmaktı. Ancak kıyı kenar çizgisi tam ortadan geçtiği için izin vermediler. Buraya geçmiş çok güzel bir eser kazandırmış. Fakat tam olarak kullanılmıyor burası. Sebebi yapılan işlevlerin hepsi eğitim elemanları tarafından yönetilmesi gereken işler. Maalesef belediyemize liyakatlı adamlar alınmadığı için çöpten kanalizasyondan adamlar gönderildi. 
ÇAY 1 LİRA OLACAK 
Tırmanma alanı var kullanılmıyor, eğitmen yok. İhaleye çıkarmamızın amacı para kazanmak falan değil. Şartnameye yazıyoruz, kaykay yapılan yerde, tırmanma şeridinde yerlerde eğitimli sertifikalı, çay 1 lira olacak diye yazacağız, alacak olan da bunları bilerek alsın. Ereğli'nin en güzel yerlerinden biri olan yerde eğitimli ve sertifikalı elemanlar tarafından yönetilecek, gelecekler de 1 liradan çay içecek. 
" UYKU UYAYAMIYORUM" 
400 tane belediyeye fazla adam alınmış. Onlara nasıl maaş ödeyeceğiz diye geceleri uyku uyuyamıyorum. 
Ben bu memlekette 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Türkiye'nin en zengin ilçe belediyesiydi burası. Alacağı olan gelir parasını alır giderdi. Şimdi parayla uğraşıyorum. Ben buraya çay satmaya gelmedim. Ben Ereğli halkına söz verdim, 'Ereğli'ye yenilikler getireceğim' dedim. Asfalt, istinat duvarı, beton, parke ihalesini yapamadım. 16 trilyon da kalan borç var. 

"ÜNAL DEMİRTAŞ, 50 KURUŞA ÇAY İÇMEYE ALIŞMIŞ" 
Demir çelik anamızı dinimizi ağlatıyor. Bu konuda ses çıkaran milletvekili, siyasi parti yok. Ünal Demirtaş da sabahtan akşama kadar çay 50 kuruş olsun diye yazıyor. Adamın işi gücü bitmiş, alışmış mecliste 50 kuruşa çay içmeye, Ereğli'de de 50 kuruş olsun diyor. Ben ne yapayım? 
KIŞLA SANAYİ SİTESİ'NDE 25 DÜKKAN SATILACAK 
Kışla Sanayi Sitesi'nde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 25 adet dükkan var. Buraları 300-500 lira kiraya veriliyor, kiralar alınamıyor ama devirlerde 30-40 bin liraya alınıyor, belediyenin bir menfaati olmuyor. 
MODERN KÜLTÜR MERKEZİ
Önümüzdeki günlerde eski belediye binası yıkıldı. 5 Senedir de öyle duruyor. Buraya arkadaşlarımız çok güzel bir proje hazırladılar. Alt taraftaki hamamın etrafı camlarla kaplanacak, 5 katlı çelik yapı ile kültür merkezi olacak. Burası tarihi eser olduğu için anıtlar yüksek kurulundan geçiyor.
 Safranbolu'ya gittik, hocalarla görüştük. Ön iznini aldık sayılır. Bir takım yerlerde değişiklik yapılmasını söylediler. Önümüzdeki ayın sonunda muhtemelen bize izin verecekler. Amacımız burada ihaleye çıkmak, 4 trilyon liraya mal oluyor, sanayi sitesinden de 2 trilyon lira civarında bekliyoruz. 
"GÖZTEPE'YE TELEFERİK" 
5 Sene göz açıp kapayana kadar geçer. 6 Ayımız geçti, bir nane yediğimiz yok, borçları ödemekle uğraşıyoruz. Benim kaybedecek vaktim yok, ne kadar yaşayacağımı da bilmiyorum, Ereğli'ye eserler kazandırmak istiyorum. Turist geldiği zaman ilk olarak hamamı ziyaret edecek sonra yeni yapılan Bozhane Hamamı'na geçecek. Askeriyenin Piyale Paşa Konağı müze oluyor, inşallah Göztepe'ye teleferik yapmak istiyoruz. Turist oraya gelecek, esnafa para kazandırmak istiyoruz. 
ÇİLEK KAFE İHALEYE VERİLİYOR 
Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan çilek kafe 10 yıllığına kiraya verilecek.Çilek Kafe'de ilk 9 ayda toplam gelir 403 bin 210, gider 551 bin 283 lira. Yani biz 9 ayda 148 bin lira civarında bir zarara uğruyoruz.  Yaşlılar Evinde çayımız 50 kuruş. Bahçesi de içinde emekliler için güzel bir yer var, 50 kuruştan çay içiliyor. Türkiye'de bir örneği yok. 
"SU ÜRÜNLERİ MODERN HALE GETİRİLİYOR" 
Su Ürünleri Kooperatifini önümüzdeki günlerde kapatacağız. Yeni bir proje hazırlanıyor, komple orayı bakıma alacağız. Alanı genişleteceğiz, camlı olacak, mutfak ile tuvaletler modern ve hijyenik hale getirilecek. Belediyenin esas çay içme yeri 1 liradan su ürünleridir. Emeklilerin 50 kuruştan çay içme yeri de Yaşlılar Gençler Evi'dir. Başka belediyelere bakın, böyle bir şey yoktur. “

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER