POSBIYIK PROJELERLE DÖNÜYOR...

POSBIYIK PROJELERLE DÖNÜYOR...

POSBIYIK PROJELERLE DÖNÜYOR...

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın, Ereğli’nin ihtiyaçlarına cevap verecek ve ilçeyi ileriye taşıyacak modern kent meydanı projesi video filmi ile anlatılıyor.
Ereğli’nin bir dünya kenti olmasını hedefleyen CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ‘Ereğli bir dünya kenti olacak. Ereğli’mizin ihtiyaçlarını cevap verecek ve Ereğli’yi ileriye taşıyacak modern kent meydanı projemizi hazırladık” dedi.
Halil Posbıyık, modern kent meydanı projesiyle ilgili olarak şunları ifade etti: 
“Kent meydanları, şehirlerin görünen yüzü ve vizyonudur. Belediye Hizmet Binası, Merkez Camii, dinlenme, gezinti olanları ve peyzaj düzenlemeleri ile kentimize vizyon katacak bu projeyi öncelikli olarak hayata geçireceğiz.
Yaklaşık 12.000 metrekarelik Eski Terminal alanında gerçekleştireceğimiz kent meydanı projesi ile aynı zamanda şehrimizin en önemli ihtiyacı olan otopark sorununu da çözeceğiz.
Kent meydanına bitişik alanda yapılması planlanan Hükümet Konağı, cami alanı ile Belediye Hizmet Binasının bulunduğu adalar entegre edilerek toplam alan 30.000 metrekareye çıkarılıp kent meydanının altına 3000 araç kapasiteli yeraltı katlı otoparkı yapılacaktır.”

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın ilçe merkezinde hayata geçireceği KENT ve SANAT MÜZESİ gelecek nesillere ışık tutacak.
Yıkılan eski Belediye binası yerine yöremize ait tarihi eserlerin bulunacağı bir müze ile, yerel ve ulusal sanatçıların eserlerinin sergilenebileceği sergi salonları, mini sanat tarihi kütüphanesi birimlerini içeren Kent ve Sanat Müzesi hayata geçirilmesiyle bölgede bir ilk olacak.
CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, KENT ve SANAT MÜZESİYLE ilgili olarak, “Eski belediye binasının yıkılması sonucunda ortaya çıkan antik Roma Hamamı kalıntılarının özel cam fanus içinde ziyaretçiler için yeni yapılacak binada mimari gerekli düzenlemeler yapılacaktır” dedi.
Bu proje Ereğli’nin tarihi ve kültürel açısından çok önemli ve modern projeleri arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER