Posbıyık, rehabilitasyon merkezini ziyaret etti

Posbıyık, rehabilitasyon merkezini ziyaret etti

Posbıyık, rehabilitasyon merkezini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, 75. Yıl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Kurucu Temsilci Seda Ayaz Taş ve Merkez Müdürü Turgay Birinci’den kurum hakkında bilgiler alan Posbıyık, “Özel çocuklarla uğraşmak kutsal bir görev. Biz böyle merkezlerimizi önemsiyor ve destekliyoruz.” dedi.

75. Yıl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu temsilcisi Seda Ayaz Taş ve Müdür Turgay Birinci, ayrıca Posbıyık’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kurumun kurulmasında büyük emekleri bulunan Nagehan Müftüoğlu’nu da yâd ederek, “20 yılını verdi buraya, 30 senesini verdi derneğe. Emek verdi, hizmet verdi, bu kurumu bir yerlere getirdi, bizde onun emanetini devam ettirmeye çalışıyoruz. Burası özel çocuklar için yapılmış bir kurum. Zihinsel ve bedensel engellilere eğitim veriyoruz. Burası okul olarak yapılmış, biz de bunun kıymetini bilerek bu işi yapmaya çalışıyoruz. Bizim şuan da 175’e yakın öğrencimiz var. Hepsi farklı çocuklar, bizim tek farkımız dernek oluşumuz. Biz çocukları koruma derneğinin işletmesiyiz. Biz gönüllü olarak hizmet veriyoruz. Yaklaşık 75 bedensel engelli çocuğumuz var. 100’e yakın zihinsel altı bedensel çocuklarımız var. Her yaştan insanlarımız buradan eğitim alabiliyorlar. 1 yaşından tutun 35-40 yaşına kadar eğitim alabiliyorlar” şeklinde konuştular.

Posbıyık, daha sonra 75. Yıl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek, burada eğitim gören çocuklarla ilgilendi ve aileleriyle sohbette bulundu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER