Posbıyık sergi açılışında müjde verdi...

Posbıyık sergi açılışında müjde verdi...

Posbıyık sergi açılışında müjde verdi...

9 sanatçının 59 eserinin sergilendiği “Bir Plastik Sanatlar Sergisi” Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nin Osman Zeki Oral Sergi salonunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

12 Ekim 2019 cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşen açılış töreninde açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’ye yakışan bir Atatürk Kültür Merkezi yapacaklarını açıkladı. Serginin Kreatörlüğünü yapan Sevinç Yıldız Güzen, sergiye büyük destek veren Kdz. Ereğli Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşine teşekkür ettiğini bildirdi. Güzen, “Güzel Sanatlar Lisesi mezunlarımız var bizim. Onlarla güzel bir sergi açalım istedik. Uzmanlaştıkları  branşlaştıklarda eserlerini paylaşsınlar istedik. Belediye bizlere sponsor oldu ve bu sergiyi açtık. Estetik ve plastik anlamda değerli bir sergi olduğunu düşünüyorum. Bir çok ilden gelen öğrencilerimiz var. Bunlar artık öğrenci değil, yetişkin meslek sahibi insanlar. Gelemeyenler de var. Bu sergiyi Ereğlimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz” sözleriyle görüşlerini ifade etti.

Serginin en ilginç eserlerinden biri ise dedesi madenci olan Tuna Han’ın eseri oldu. Madenci çizmeleri ve baretinin yer aldığı kömürlü eser her kesin dikkatini yakından çekti. İzzet Baysal Üniversitesi’nden mezun olduğunu söyleyen Tuna Han, bu çalışmanın kendisinin üniversitedeki eseri olduğunu belirterek “mezuniyette madencileri düşünmeden yapamadım. Eserim adı YERALTINDA YÜRÜYÜŞTÜR. Bu tamamen bir seramik çalışmasıdır. Çizmeler ve baret altı çalıp sistemi ile döküldü. Sadece kömürleri orijinal, diğerlerinin tümü seramik.” Dedi. Küçük vagonların üzerine yüklenmiş büyük kömürlü eserinde ise vagonların ezilen işçileri, üzerindeki büyük kömür parçalarının ise maden ocak sahiplerini ve parayı temsil ettiğini söyleyen Tuna Han, eserinin ilgi görmesinden duyduğu heyecanla çok mutlu olduğunu belirtti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us, Tuna Han’ın eserini dikkatle izleyen ve eser sahibinden ayrıntılı bilgi alanların başında geldi. Sanatseverlerin bu eşsiz sergiyi mutlaka izlemelerini öneriyoruz.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER