Posbıyık, Türk Metal Sendikası'nda

Posbıyık, Türk Metal Sendikası'nda

Posbıyık, Türk Metal Sendikası'nda

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmaları kapsamında Belediye Meclis ve İl Genel meclis üyeleri ile birlikte Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesini ziyaret etti. 
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, sabah saatlerinde beraberinde ilçe başkanı Sevdekar Aras, Belediye meclis ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Türk Metal Sendikası Ereğli Şube başkanı Metin Ercan ve yönetimine ziyarette bulundu. 
Ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, dünü düşünerek değil, yarını ve geleceği düşünerek yola çıktıklarını, Ereğli Belediye Başkanı olarak gerek Erdemir gerekse de Sendika ile birlik beraberlik ve uyum içerisinde çalışılması için gerekeni yapacağını söyledi. Geçmişte yaşananları geride bıraktıklarını ve Ereğli’nin menfaati ve gelişmesi için gerekeni yapacaklarını kaydeden Halil Posbıyık “Belediye meclis üyesi adaylarımızla seçim gezilerimize başladık. Bugün de Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Türk Metal Sendikası’nın Ereğli şube başkanlığını ziyarete geldik. Amacımız ve hedefimiz Ereğli’nin tıkanan yollarını açmak için mücadele etmek. Ereğli’ de birçok aday arkadaşımız var. Hepsi de saygıdeğer insanlar. Hep birlikte mücadeledeyiz. Kutsal bir yoldayız. Memleketimiz ve Ereğli’nin iyi bir noktaya gelmesi için diğer parti adayları da aynı duygularla yola çıktılar. Onları da buradan selamlıyorum. Burada hepimizin amacı, Ereğli’yi sosyal kültürel, ekonomik istihdam yönünden bir noktaya getirmek. İnşallah bunun için de bir mücadele içindeyiz. Ereğli’ de işsizliğin giderilmesi yok edilmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. Gerçekten Ereğli Demir çelik fabrikaları Ereğli’ de yerleşmesi ile büyük bir aşama kaydetti. Bende yıllarca Erdemir’de çalıştım. Çoluk çocuğumun rızkını oradan kazandım. Dolayısıyla Erdemir bizim için bir nimet. Erdemir’in gelişmesi ve büyümesi için Belediye başkanı ve meclis üyelerimiz olduğu takdirde her türlü destekleri ve yardımları yapmak sureti ile en büyük niyetimiz Erdemir’in yanında olmak. Onunla birlikte işçilerin temsilcisi olan Türk Metal sendikası ile de iyi ilişkiler ve uyum içerisinde çalışarak Ereğli’ ye yararlı olmak istiyoruz. Son günlerde Erdemir’in yatırım kararları aldığını duyuyoruz. Bu haberler Ereğli halkı olarak bizleri son derece memnun ediyor. Buradan OYAK yönetimini ve Genel Müdürümüzü saygı ile selamlıyorum. Ereğli’de yapılan bu yatırımlardan dolayı onları şimdiden alkışlıyorum. Türk metal sendikası ile hızlı bir birliktelik içerisinde, uyum içerisinde işçilerimizin hakları için, Ereğli’mizin gelişmesi için birliktelik içerisinde yolumuza devam etmek istiyoruz. Geçmişte bir takım hatalar olmuştur. Benim Türk Metal sendikası ile hiçbir kavgam olmamıştır. Hatta Türk Metal Sendikası’nın yetki almasında en büyük gayretleri olan insanlardan birisiyimdir. Dolayısıyla yöneticiler arasında bireysel kavgalar olmuştur. Olabilir, çok doğaldır. Biz zaten dün ile uğraşmıyoruz. Yarınlara bakıyoruz. Bugünden itibaren geleceğe bakıyoruz. Bu bağlamda hiç kimse ile bir kırgınlığımız dargınlığımız yok. Geçmişte yapılan ufak tefek hadiselerden dolayı herkes birbiri ile münakaşa edebilir. Onlar benim için geçmişte kaldı. Bu yolda birlikte yürümek için yola çıktık. Sizlerden de destek bekliyoruz” dedi. 

KURUMSAL HAFIZAYI DA SİLMEK HER İKİ TARAFA DÜŞER

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ise konuşmasında “Yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum. Çıktığınız yolda hayırlısı ne ise o olsun. Sendika olduğumuz için Erdemir işçisi öncelikli. Ereğli’ de birinci öncelik istihdam alanında birinci öncelik Belediye başkanı her kim olursa olsun buna öncelik vermesi gerekir. Bizim de birinci önceliğimiz budur. Ereğli ilçe olarak küçük bir yer. Aslında nüfus olarak büyük ama diğer illere göre küçük bir yer. Çok çabuk olaylar gelişebiliyor. Çok çabuk gelişen olaylar çok çabuk büyüyebiliyor. Sizlerin de söylemde bulunduğunuz gibi geçmişte yaşanmışlıklar vardır. Unutulmaması gereken var ki kurumsal bir hafıza vardır. Kurumsal hafızayı da silmek her iki tarafa düşer. Siz ilk adımı attınız. Ereğli’miz için hayırlısı olur inşallah” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Belediye üyesi ve il genel meclis üyesi adayları kendilerini tanıttı. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER