PROTOKOL KURSİYERLERE SERTİFİKA DAĞITTI...

VALİ BEKTAŞ, BAŞKA ALANLARI BOŞLAMAK OLMUYOR"

PROTOKOL KURSİYERLERE SERTİFİKA DAĞITTI...

Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen arıcılık ve zikzak makineci kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube binasında düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu, Dernek Şube Başkanı Mehmet Taşdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canan Ayan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taşdan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı ölüm yıldönümü dolayısıyla rahmetle andı.  Alevi Kültür Dernekleri olarak Eylül ayı itibariyle özellikle ev hanımları ve gençlere yönelik tarımsal, kültürel ve sosyal alanlarda 7 kurs açıldığını hatırlatan Taşdan, “toplamda 184 kursiyerimize derneğimizde hizmet vermekteyiz. Bugün arıcılık ve zikzak makinesi kursu alan 41 kursiyerimize sertifika vermenin gururunu yaşıyoruz.”dedi.

BAŞKA ALANLARI BOŞLAMAK OLMUYOR" 
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da konuşmasında, "Ereğli aslında bir sanayi şehri ama sanayide iyiyiz, öndeyiz diye başka alanları boşlamak olmuyor. Bizim ciddi bir coğrafyamız var, ciddi tarım alanlarımız, kırsal bölgelerimiz var, fındığımız, balımız daha bir sürü şeyimiz var. Ayrıca, sürdürmek zorunda olduğumuz bir sosyal hayatımız var. Dolayısıyla hem arıcılara ve arıcılık kursuna ihtiyacımız var, hem kadın erkek giyimcilerine ve giyimine ihtiyacımız var hem de mutfakta çalışacak, emek verecek aşçılara ihtiyacımız var. Bu çerçevede bir araya gelinmiş burada bu güzel ortamda sosyal hayata katkıda bulunulmuş. Emeği geçen herkes her türlü teşekkürü hak ediyor. Hayatı bütün renkleriyle, bütün detaylarıyla yaşamak zorundayız. Bir kısmını boş bırakırsak olmuyor, hayat bir bütün çünkü. Bütün imkanlarımızı değerlendirmek zorundayız. Özellikle şehirlerimizde, bir atıl kesim var, evlerde işsiz güçsüz oturan hanımlarımız var. Onların bir şekilde hayatın içine dahil edilmesi, meslek ve beceri sahibi kılınması için bu gibi yerler, kurslar, faaliyetler, merkezler çok önemli. Anlaşılan burada işin hakkı verilmiş, gereği yapılmış. Katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada kurs alan kursiyerlerimizin aldıkları kurs burada kalmamalı, bu becerilerin hayatlarınıza bir farklılık getirmesini de diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

"SADECE İNANÇ MESELESİ DEĞİL" 
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da Alevi vatandaşların her zaman yanında olduğunu, dernek binasının yapımında emeği bulunanlardan biri olmasından ayrıca memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Canlarla bu bakımdan aramız çok iyidir. Sağ olsunlar bize çok sevgi, saygı gösterirler. Bu Alevi Kültür Dernekleri’nin buraya yapılması sadece bir inanç meselesi değil aynı zamanda Kavaklık Mahallesi’nin sosyal yapısını değiştirdi. Bu mahalle birden bir sosyalleşmeye başladı. Burada devamlı eylemler var; dualar var, taziyeler var, kurslar var, her şey var. Burası hem inanç merkezi olarak hem de çevresine yaydığı ışıklarla müthiş bir ortam yarattı Kavaklık’ta hatta Ereğli’de. En önemli görevlerinden bir tanesi de Aleviliğin ne kadar ulvi bir inanış tarzı olduğunu çevreye ispat etti. Çünkü herkes gelişi güzel bilgilerle hareket ediyordu, Alevilik kültürünün ne olduğunu hiç kimse tam derinlemesine bilmiyordu. Ama Kdz. Ereğli’de bu derneğin kurulması bu anlamda da çok güzel oldu. Bizler bundan iftihar ediyoruz.”diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından 41 kursiyere sertifikaları protokol üyelerince takdim edildi. Ayrıca Dernek Şube Başkanı Mehmet Taşdan, kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Vali Bektaş, Kaymakam Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Posbıyık’a çeşitli hediyeler sundu.  Tören verilen ikramlarla birlikte son buldu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER