Pulat'tan fındık fiyatı açıklaması

Pulat'tan fındık fiyatı açıklaması

Pulat'tan fındık fiyatı açıklaması

Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık taban fiyatının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Pulat yaptığı açıklamada: “Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti genel merkezinde gerçekleştirdiği toplantıda fındık üreticimizin merakla beklediği fiyatlar açıklanmıştır.
Buna göre Giresun fındığı için taban fiyat  kg’da 17 lira , Levant fındık kg’da 16,5 lira olarak belirlenmiştir. Toprak Mahsülleri  Ofislerinin Kurban Bayramı sonrasında alım işlemlerine başlayacağı ifade edilmektedir. 
İlçemizde yapılan çalışmalar neticesinde hasat tarihleri; sahil kesiminde 5 Ağustos, orta kesimde 10 Ağustos, yüksek kesimde 15 Ağustos olarak belirlenmiştir. 
Ancak fındık üreticilerimizin 2019 yılı ürünlerini değerinde satabilmeleri ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri için hasat olgunluğuna ulaşmadan toplanan fındıklarda randıman ve kalite kaybı yaşanacağından, zamanından önce fındık hasadının yapılmaması önemlidir.
Toprak  Mahsülleri  Ofislerine  fındık teslim etmek isteyen üreticilerimizin hasattan sonra fındıklarını çok iyi kurutmaları temizlemeleri ve haral çuvallara koyarak muhafaza etmeleri teslim ederken zor durumda kalmamaları için çok önem arz etmektedir.
Fındık üreticilerimize bu taban fiyatların hayırlı olmasını bol bereketli kazançlı bir sezon geçirmelerini dileriz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER