Resmi gazetede yayınlandı. Acele kamulaştırılacak!

Resmi gazetede yayınlandı. Acele kamulaştırılacak!

Resmi gazetede yayınlandı. Acele kamulaştırılacak!

Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçeleri ile Çaycuma ve Gökçebey  arasında enerji nakil hattı yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapılmasını içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yer alan 2596 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nda konuya ilişkin, “Zonguldak İli Sınırları içerisinde tesis edilecek olan ve ekli liste ile haritada kamulaştırma bilgileri ve güzergahı gösterilen “Ereğli TM2-Alaplı TR4 Enerji  Nakil Hattı” nın yapımı amacıyla söz konusu güzergaha isabet eden taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. Maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Ereğli ve Alaplı ilçeleri arasında kurulacak olan Enerji Nakil Hattının 7 Kilometre, 565, 55 metre olması öngörülüyor. Bu hat çevresinde bulunan 1608,49 metrekarelik alan istimlak edilecek, 100.171,64 metrekarelik alanda ise irtifak hakkı kurulacak.

Bu hat, Ereğli Bölücek bölgesinde n başlayarak,  Alaplı Küçüktekke bölgesine k adar uzanan  bir hattı kapsıyor. Enerji nakil hattı yeraltı kablosu geçirmek suretiyle tesis edilecek.Hattın başlangıç ve bitiş noktalarında Trafolar bulunuyor.

İstimlak edilecek alanda, Bölücek, Topçalı, Göktepe, Hamzafakılı, Kıyıcak ve Küçüktekke yerleşimleri bulunuyor.

ÇAYCUMA-GÖKÇEBEY HATTINDA 12 KİLOMETRELİK HAT…

Ayrıca, Çaycuma ve Gökçebey ilçeleri arasında kalan 12.006,2 metre boyunda Çaycuma TM- Gökçebey Tm Enerji Nakil hattı için de kamulaştırmaya gidiliyor.  Bu çerçevede, 2763,84 metrekarelik alan istimlak edilecek. 150 bin 671,97 metrekarelik alanda da irtifak hakkı kurulacak.

Bu bölgedeki istimlak ve irtifak çalışmaları ise Velioğlu, Ahatlı, Kayıkçılar, Geriş, Yeni Satıbeyler, Bakacakkadı, Bakileri, Kadıoğlu, Uçburgu yerleşimlerini kapsıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2020, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER