Salıcı'dan Posbıyık'a destek

Salıcı'dan Posbıyık'a destek

Salıcı'dan Posbıyık'a destek

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a destek vermek amacıyla Kdz.Ereğli’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “31 Mart günü sandıkların başını tutacağız, sahip çıkacağız, 2014’te yaşanan katakullinin tekrardan yaşanmaması için tüm gücümüzle,  hep beraber mücadelemizi vereceğiz. Bilin ki Belediye Başkanlığı Sayın Posbıyık mazbatasını alana kadar kazanılmış değildir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’da yaptığı destek konuşmasında, işi bu kez sıkı tutacaklarının mesajını vererek, “Seçim günü bir usulsüzlük yapmaya kalkarlarsa, bir hile yapmaya kalkarlarsa gerekirse sandıkların üzerine otururuz, gerekirse sayım sırasında İlçe Seçim Kurulunda sayımı da durdururuz. Halk olarak bu seçimi sandıkta alnımızın teriyle almasını da, kazanmasını da biliriz. O nedenle 31 Mart’ta tetikte olalım. Atatürk’ün ilkelerini, devrimlerini ve mücadele azmini o kurtuluş savaşındaki mücadele azmini gösterelim, 31 Mart’ta söke söke bu seçimi alalım. 31 Mart Bahar olacak” şeklinde konuştu.

* * * * *

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,  CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a destek vermek amacıyla geldiği Kdz.Ereğli’de partililere ve vatandaşlara seslendi.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz,  CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras’ın da sırasıyla konuşma yaptığı toplantıda Ereğli halkına ve partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, bugün Alaplı’dan başlayıp, Zonguldak’a kadar devam edecek olan programıyla ilgili olarak, “Benim gördüğüm kadarıyla Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız bu hatta, daha öncede bugünde gayet iyi işler yapmışlar, yapmaya da devam ediyorlar ve bu mücadelenin sonucunda da kısa bir ara verdiğimiz Ereğli’yi tekrardan halkçı belediyecilikle, sosyal demokrat belediyecilikle tanıştıracağız, kavuşturacağız” dedi.

Ortada önemli bir rekabet ve yarış olduğuna dikkat çeken Salıcı, “Cumhuriyet Halk Partili her arkadaşımız, her partilimiz, her seçmenimiz, kendi adayına sahip çıkarak yapacak. Bu yerel seçimi yerel seçim olmaktan çıkarıp, bir genel seçim havasına sokmaya çalışan bir iktidar var. Size ne diyorlar? Beka probleminden bahsediyorlar, yani  Kdz.Ereğli’de şuanda Belediye Başkanlığı yapan bu işi layıkıyla yapamayan arkadaşımız seçimde  31 Mart’ta kaybederse Türkiye’nin başına büyük felaket gelirmiş! Esas felaket bu arkadaş kazandığında geldi zaten! 31 Mart’ta bu arkadaşımız görevi bırakıp da yerine  Halil  Posbıyık geldiğinde felaket falan gelmez. İşte o zaman Ereğli’li bir süredir mahrum kaldığı sosyal demokrat belediyecilikle tanışmış olur. Bir beka problemi var doğru! Türkiye’nin bir beka problemi var ama bu beka problemi Türkiye Cumhuriyeti’nin beka problemi değil. İki tane şahsın beka problemi! Bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı, diğeri de ona koşulsuz destek veren diğer  siyasi partinin genel başkanı. Bu ülke çok siyasetçi gördü, çok önemli siyasetçiler gördü. Çok iz bırakan siyasetçiler gördü, bu siyasetçiler geldiler, hizmet yaptılar, sonra seçimleri kaybettiler, bazen ayrıldılar ama  Türkiye’nin başına bir şey gelmedi.Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Öyle bu arkadaşların küçümsediği gibi bir siyasi parti seçimi kaybetti diye Türkiye’nin başına bir sıkıntı, bir sorun gelmez! Hatta  tam tersi olur Türkiye’de işler demokrasiyle yürür, yorulanlar kenara çekilir, onların yerine daha dinç hazırlıklı Cumhuriyet Halk Partili kadrolar gelir ve  Türkiye’nin nasıl yönetileceğini tüm ülkeye ve vatandaşlarımıza gösterir” şeklinde konuştu.

Ereğli’de efsanenin geri döndüğüne dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,”Ereğli’de sizin işiniz kolay. Şöyle kolay, benden önce konuşan değerli vekillerim, il başkanım bahsetti. Ortada efsane bir başkan var. Yani burada efsane geri dönüyor. Dönüp te vatandaşa Halil Posbıyık şöyle hizmet yapacak, böyle hizmet yapacak demenize bile gerek yok. Sadece  diyeceksiniz ki “Değerli dostum bu 5 seneden memnun değilsen ki memnun olacak bir durum yok ortada. Halil Posbıyık geri dönüyor, sende ona sahip çık, destek ver. Emin olun ki burada sıkıntı yaşayacağız. Ama bizim Karadeniz Ereğli’de sizden beklentimiz seçim kazanmanız değil, seçimi kazanacaksınız! Bizim sizden beklentimiz rekor bir oyla seçimi almanız! Siz rekor bir oyla başkanımızı seçin ki, sizin buradan göndermiş olduğunuz mesaj, saraya ulaşsın.  Saraydakiler de duysunlar, desinler ki Ereğli’de bir şeyler ters gitti bizim için. Belediye bizdeydi, %65-70’le Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kazandı. Saraylardan bir insinler, sizin gibi şöyle halkın arasına katılsınlar. Baksınlar neyin ters gittiğini araştırsınlar, ondan sonra memlekette belki yaptıkları zulüm belki azalır. Bu seçim bir yerel seçim, bu seçimde oy verdiğimizde iktidar değişmeyecek. Ama bu göndermiş olduğunuz mesaj sarayın en dip odalarında bile hissedilecek kadar güçlü bir mesaj olacak. Bize düşen görev bu mesajı vermek, ve  Türkiye Cumhuriyetinde demokrasinin sandık yoluyla değişimin işlediğini bizlere ve tüm dünyaya göstermek. Biz hizmet yarışının içinde mücadele ediyoruz, bu hizmet yarışının içinde bize olumsuz cümleler kuranlar var. Bu siyaseti kutuplaştırmaya, kavga ortamı yaratmaya çalışanlar var. Bizim hiç niyetimiz yok, kötü söz sahibinindir, bizi bağlamaz deyip geçiyoruz. Biz hizmet yarışı içinde vatandaşa hizmet verme beklentisi içinde olan insanlarız. Onların söyledikleri olumsuz sözlerle uğraşacak vaktimiz yok, oraya ayıracak enerjimizde yok. Biz memleketin geleceği için çalışıyoruz.  Onun için sizlerden ricam  gerginlik yaratmaya çalışanlara kulak asmayın.  Bir gerginliğin parçası hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partili olmayacaktır. Biz dikkatli ve tedbirli olacağız. 31 Mart’a kadar sanki seçimde geriymiş gibi, seçim başa baş gidiyormuş gibi çalışacağız. 31 Mart günü sandıkların başını tutacağız, sahip çıkacağız, 2014’te yaşanan katakullinin tekrardan yaşanmaması için tüm gücümüzle, genel merkezde de, il de de, Ereğli’de de hep beraber mücadelemizi vereceğiz. Bilin ki Belediye Başkanlığı Sayın Posbıyık mazbatasını alana kadar kazanılmış değildir” dedi.

POSBIYIK TEŞEKKÜR ETTİ…

CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan Halil Posbıyık’ta kendisine destek vermeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki partili heyete teşekkür etti.

Tüm Zonguldak ve ilçeleri ile beldelerindeki Belediyeleri sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırmayı istediklerini ifade eden Halil Posbıyık, Ereğli’nin üzerindeki karabulutları el birliğiyle kaldıracaklarını söyledi.,

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 02:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER