"SEÇİM, DELEGENİN ÖZGÜR İRADESİYLE KAZANILMAK ZORUNDADIR!"

"SEÇİM, DELEGENİN ÖZGÜR İRADESİYLE KAZANILMAK ZORUNDADIR!"

"SEÇİM, DELEGENİN ÖZGÜR İRADESİYLE KAZANILMAK ZORUNDADIR!"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eski Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlarından ve Eski Belediye Meclis Üyelerinden Şerif Sertan Ocakcı, 17 Ağustos Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısı ile, 20 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek İlçe Örgütü Olağanüstü Genel Kurulu’nda ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Saat 15.00’te başlayan ve ilçe örgütünde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda partilinin yanı sıra bazı eski ilçe başkanları ve eski ilçe yöneticileri de katıldı. Genel Merkez tarafından atanan kayyumun tüm yöneticilerinin de hazır bulundukları basın toplantısındaki sözlerine kendisi ve parti örgütündeki geçmişi ile ilgili bilgiler vererek başlayan Ocakcı, yaklaşık yirmi beş dakika süren basın toplantısında çarpıcı ifadeler de kullandı.

Kendisinin, belediye başkan aday adaylığı için değil, geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası parti örgütüne yararlı olamayacağı gerekçesiyle görevinden istifa etmek zorunda kaldığını kaydeden Ocakcı; “Kalp krizinden sonra ağıt bir ameliyat geçirdim. Sekiz aylık süre içinde hem sağlık sorunlarıyla uğraştım hem de annemi kaybettim. Bu şartlarda partime yararlı olamayacağıma inandığım için istifa etmek zorunda kaldım.”, dedi. Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen Şerif Sertan Ocakcı, yaşadığı sıkıntılı günlerde yanında olan parti üyelerine ve arkadaşlarına da teşekkür etti. 

Eskiye nazaran daha dinç ve daha güçlü bir Şerif Sertan Ocakcı olarak delegenin ve partili üyelerin karşılarına çıktığını kaydeden Ocakcı şu görüşleri sundu:

“PARTİ TABANIM İSTEDİKÇE HER ZAMAN BURADAYIM”
“Partililerimizin istekleri doğrultunda bugün bir kez daha karşınızdayım. Ama örgütüm derse ki; ‘Sertan sen aday olma!”; bu kararları da kalbimdedir. Partimiz ve tabanımız bizi görevde istediği sürece de ben burada olacağım. Üyelerimiz ve delegelerimizle birlikte her zaman burada olacağız. Ben elimi uzatıyorum. Bu elimi tutan herkesle de bütünleşerek partimizi bir kademe daha yukarı taşıyacağız. CHP’nin hiçbir üyesini ayırmadan bir beş sene geçirdik. Her CHP’li bize bu emeklerimizde destek verdi. Bu dönemde AKP iktidarına kök söktüren 14 arkadaştan biriyim. Buradan bu arkadaşlarımızın hepsine selam olsun. Hiçbirinin hakkını yememek lazım. Belediye meclis üyeleri olarak AKP iktidarına karşı çata çat savaştık. Bu dönem içinde hiç mimarlık yapmadım. Sadece birikimimden yedim. Niye? CHP İlçe Başkanı’nın başını AKP’lilerin önünde eğdirmemek için. Bunun için mimarlık yapmadım. Dört yıl iş yapmadım. Sadece CHP ilçe başkanlığı yaptım. CHP İlçe Başkanı, Belediye’de işlerini yaptırtmaya çalışıyor, dedirtmemek için mimarlık yapmadım. Eğer dört sene boyunca da Ereğli halkı suyu yüzde 30 indirimli içmiş ise, o da biz CHP’li belediye meclis üyeleri sayesinde oldu. Kent Meydanı’na, bir imam çıktı, bir şeyler yapacağım, dedi. İktidar partisine karşı dava açan bir örgüt yönetimi olduk ve o Çengelköy İmamı’na karşı adaletle bir şeyleri başardık. Meydana yapılacak projeleri iptal ettirdik. Temyize gönderilen kararları da temyizden lehimize çevirdik. İlk defa genel merkezimize bu gelişmeleri anlattığımızda bana iktidara karşı bu davayı kazanmanın zor olduğunu onlar da söylediler. Biz alnımızın akıyla bu davayı kazandık. Bugün yeniden gündeme getirilen kampüs konusunda bile benim payım vardır. Biz günlerce Ereğli halkının kampüsüne sahip çıkması için çağrıda bulunduk. Muhalefet olarak çığlık attık. 2018 yılında AKP iktidarını yıpratan çalışmalar yaptık. AKP iktidarındaki belediyenin encümenlerini biz kazanarak ulusal basına bile çıktık. Bu pay bizim değil CHP’nindir. Toplumsal olaylara tepki verdik. BORCAM, maden ocakları ve Erdemir işçilerinin her zaman yanındaydık. Mağdur olanların her zaman yanlarında olduk…”

“İLÇE BAŞKANLIĞI YAPMAK KOLAY DEĞİLDİR”
“…İlçe başkanı olmak zordur. Canı yanan herkes seni arar. Medet ummak için seni arar. Gecenin bir yarısı yatağınızdan kalkar yardıma koşarsınız. Telefonu kapatmakla olmaz. Size ihtiyacı olan biri var ki size telefon açmış, sizden medet ummuş. Yardımına koştuğunuz insan ‘Sertan Ocakcı yardıma geldi.’, demez. CHP İlçe Başkanı yardım etti, der. 

Biz görev yaptığımız dönemde CHP’yi kimseye muhtaç olmadan örgüt binamızı da yeniledik. Bugün de yaptıklarımıza yenilerini eklemek için genç bir kadroyla yola çıkıyoruz. Yönetimimizde mühendis de olacak ekonomist de olacak. Üniversite okumuş insanlarımız olacak. Köylerden dört-beş yöneticimiz olacak. Köylerimizi boş bırakmayacağız. Yönetimimizde köylü de olacak işçi de olacak emekli de olacak. Yolumuza her zamanki anlamla devam edeceğiz. CHP tabanının izniyle burada olduk, olmaya da devam edeceğiz. Burada olmak isteyen herkesin de CHP’nin özgür iradesi ile burada olmak zorunda olduklarını biliyoruz…” 

“DİĞER ADAYLARA DA BAŞARILAR DİLİYORUM”
“…Çok değerli ilçe başkanı adaylarımız var. Değerli şahsiyetler ikisi de. Her aday değerlidir; çünkü her aday biziz. Ben diğer adaylarımıza da başarılar diliyorum. Karadeniz Ereğli Belediyesi, CHP tarafından yönetilmeyi özlemiş. Bunu görmek çok keyifli. Ama şimdi kongre zamanı. Elbette kongre zamanları sıkıntılı olur. Telaşlı olur. Fakat bilmenizi istediğim bir şey var ki, Salı akşamı kongre biter, Çarşamba sabahı CHP Belediye Başkanımız ile kol kola gireceğiz ve Ereğli için mesai harcamaya başlayacağız. Biz birlikte CHP’yiz. Biz birlikte olursak büyürüz ve bizi yıkamazlar…” 

“KAVGA İSTEYENLERE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ”
“…CHP Kongresi’nden kavga sesi duymak isteyenlere buradan ekmek çıkmaz. Biz aile olma bilincindeyiz. Seçim, delegemizin özgür iradesi ile kazanılmak zorunda. Bunu böyle bilmek gerekiyor. Çünkü CHP’nin her bir üyesi özgürlükten yanadır. CHP’liler her zaman güçlü bir karaktere sahiptir. Baskılara boyun eğmez. CHP; özgürlüklerin, çoksesliliğin, hakkın, hukukun ve adaletin partisidir. Bu yolda olmaya da devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2019, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER