Şeker, ‘Başkan’ gibi karşılandı..

Şeker, ‘Başkan’ gibi karşılandı..

Şeker, ‘Başkan’ gibi karşılandı..

Kdz.Ereğli Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Talat Şeker, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. 
MHP Adayı Şeker, beraberinde İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Kadın Kolları Başkanı Ela Karabulut, Ülkü Ocakları Kdz.Ereğli Başkanı Murat Taşkırn, Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer olduğu halde güne Ardahanlılar Derneği ziyareti ile başladı. Akabinde sahil bandında esnaf ve vatandaşlar ile selamlaşan MHP heyeti, akşam da Uzunmehmet Mahallesinde kahvehane toplantısına katıldı.
Uzunmehmet mahallesinde meşaleler ile karşılanan Şeker, adeta başkan adayı değil başkan gibi karşılandı. Kahvehanenin içinde oturacak yer olmadığı gibi içeriye sığmayan kalabalık programı kahvehane dışından izlemek zorunda kaldı. 
Uzunmehmet Mahallesi mevcut muhtarı Seyfettin Kaya, Muhtar Adayları Erdal Bozkurt ve Üzeyir Doğan’ın yanı sıra mahalleli meşaleler ile karşıladılar. Vatandaşları tek tek selamlayarak kahvehaneye giren MHP heyeti, kahvehanede alkışlar ile karşılandı. 
Programın açılış konuşmasını mevcut muhtar Seyfettin Kaya yaptı. Çıkmış olduğunuz yolda başarılar diliyorum diyen Kaya’nın ardından Erdal Bozkurt ta Şeker’e başarılar diledikten sonra mahallesinin düğün salonu ve çocuk parkı ihtiyacını dile getirdi. 
Akabinde, sözü MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk aldı. Demirtürk te yaptığı kısa konuşmanın ardından; ‘’mevcut adayların içinde en etkin, en hitabetli kardeşimizi de size emanet ediyorum.’’ Dedi.
Vatandaşları Allah’ın selamı ile selamlayan Şeker; ‘’ bu akşam bu muhteşem kalabalık ile bizleri karşıladığınız için hepinizden Allah razı olsun’’ diyerek başladığı konuşmasına şehrin işsizlik ve göçüne sebep olan bazı olayları hatırlatarak devam etti.
Şeker konuya dair şöyle konuştu; ‘’ şehrimiz 3 büyük kırılma yaşamıştır. Birisi 2006 yılında yapılan Erdemir özelleşmesi. Bu özelleşme ile Erdemir şehre arkasına dönmüştür. İşsizlik ve göçün başlangıç miladı Erdemirin özelleştirmesidir. Şimdi ben size sormak istiyorum. Erdemir özelleşirken, muktedir olarak iktidarda olan Ak Partinin ilçe başkanı kimdi? Sayın Erol Şahin. Ak Partinin şuan belediye başkan adayı kim? Erol Şahin. Bir soru daha sorayım. Aynı dönemde belediye başkanı kimdi? Halil Posbıyık. Pekiyi CHP’nin bu dönem belediye başkan adayı kim? Halil Posbıyık. 
İkinci kırılma tersanelerin kapanması. Tersaneler açıldığında 11 bin kişi çalışıyordu. Şimdi bin kişi bile çalışmıyor. 2009 da kapanma aşamasına geldi. Pekiyi hafızalarımızı bir kere daha tazelemek için soruyorum. 2009 da muktedir iktidarın ilçe başkanı kimdi? Sayın Erol Şahin. Aynı dönemde belediye başkanı kimdi? Sayın Halil Posbıyık. Sayın Erol Şahin bugün Ak Partinin belediye başkan adayıdır. Sayın Posbıyık ta CHP’ nin adayıdır. 
Üçüncü kırılma 2013 yılının sonunda, HEMA’nın işten çekilmesiyle, bin kişi işsiz kalmıştır. Bu dönemin belediye başkanı da CHP’den yine aday olan Sayın Posbıyık’tır. 
Bu 3 kırılma anında, işsizlik ve göçe sebep olan bu durumlarda işsizliği ve göçü durduramayanlar bugün karşımıza yine aday olarak çıkmaktadır. Biz de diyoruz ki; bu konularda gereğini yapamayanların bu dönem dinlendirilmesi ve yaşanan bu gelişmelerde hiçbir dahli olmayan MHP’nin Karabük gibi, Bartın gibi MHP’ li belediyeler kervanına katılmasını sağlamak için desteklerinizi istiyoruz.’’
Konuşmaların ardından tek tek vatandaşlar ile tokalaşarak dışarıya çıkan Şeker’e mahallelinin bir de havayi fişek sürprizi vardı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER