SEVGİ BARIŞ DOSTLUK FESTİVALİNE GELİYOR…

SEVGİ BARIŞ DOSTLUK FESTİVALİNE GELİYOR…

SEVGİ BARIŞ DOSTLUK FESTİVALİNE GELİYOR…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun 30. yılı nedeniyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı, Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerine de gelecek.
5-6-7 Temmuz tarihlerinde, Kdz. Ereğli'de Emniyet Müdürlüğü karşısındaki otoparkta bulunacak olan Cumhuriyet Tırının açılışı 5 Temmuz Cuma günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.
Milli mücadelenin 100. yılında, düşman işgalinden kurtulan ilk ilçe olan Kdz. Ereğli’nin işgalden kurtuluşunun 99. yıldönümünde, içerisinde Atatürk, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sergi ve orijinal objelerin yer aldığı Cumhuriyet Tırına İlçe halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Cumhuriyet Tırı, Kdz. Ereğli’nin ardından Alaplı’ya geçerek, 8-9 tarihlerinde de Alaplı halkının ziyaretine açılacak.
Cumhuriyet Tırının 8 Temmuz 2019 günü saat 11.00’den itibaren Alaplı Sahil Park’ta vatandaşlar tarafından gezilebileceğini ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı, Alaplı Sahil Park’ta halka açık olacak. İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk ile ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemelerin, Cumhuriyet kadınları sergisinin ve fotoğrafların yer aldığı Cumhuriyet Tırını ziyaret etmeye tüm Alaplı halkımızı bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER