Şoförler Odası Çebı Grup ziyaretinde açıkladı...

Kdz. Ereğli Şoförler Odası Başkanı Civelek ve Başkan Yardımcısı Küçük Gündem Gazetesi’ni ziyarette konuştu: “Otobüslerin yolcu indirme bindirmelerinin yasak olduğu tabelasını yollara biz dikmedik!”

Şoförler Odası Çebı Grup ziyaretinde açıkladı...

Kdz. Ereğli Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Civelek ile Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük Çebi Group bünyesinde yayın yapan Gündem Gazetesini ziyaret ettiler.
Gazeteci Hüseyin Orhan’ın gazetemizde göreve başlaması nedeniyle hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Civelek ve Küçük, Çebi Group Ceosu Yasin Hamzaçebi ve Hüseyin Orhan ile uzun uzun sohbet edip Ereğli’nin gündemini yakından ilgilendiren konularla ilgili fikir alışverişinde bulundular.
O TABELAYI BİZ DİKMEDİK!
Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli’nin en büyük konusu olan ve Belediye Başkanı Uysal’ın bayram öncesi müjde vermesine rağmen halen çözülemeyen şehirlerarası otobüslerin yolcu indirip bindirme sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bu sorun ile ilgili olarak Belediye başta olmak üzere bazı çevrelerin topu Şoförler Odasına attığını belirten Civelek, “Terminal taşınmadan evvel bu sorun çözülmeliydi. Bir araya gelip çözüm bulup ondan sonra terminali taşımalıydık. Ama bizi ne arayan oldu ne de soran” dedi.
Bu konuda kendilerinin hiçbir engellemede bulunmadıklarını belirten Civelek, “Şimdi topu bize atanlar var. Ben soruyorum; Yol güzergahında bulunan ve üzerinde (Şehirlerarası otobüslerin yolcu indirip bindirmesi yasaktır) yazan tabelaları biz mi diktik? O tabelaları oraya dikenler şimdi topu taca atıyor!” şeklinde konuştu.
UYSAL BİLMEYEBİLİR. DANIŞMANLAR YAPMALIYDI!
Bu konuda Ereğli halkının da, otobüs firmalarının da, hatta Belediye ile Belediye Başkanının mensubu bulunduğu Ak Parti’nin bile mağdur olduğunu vurgulayan Cevdet Civelek, “Belediye Başkanı Hüseyin Uysal iyi bir insan. Herşeyi bilmek zorunda değil bilmeyebilir de. Bu işleri yürüten danışmanlar ne yapar? Başkana niye sağlıklı çözüm önerileri sunmazlar?” şeklinde konuştuktan sonra, “Bakın şimdi yine yanlış yapılıyor. Belediye, Trafik Komisyonuna bir teklifte bulundu. Teklifte yolcu indirme talebi var. Bindirme yok. Dolayısı ile otobüsler sadece yolci indirebilecekler. Yol güzergahında yolcu alamayacaklar.
Vatandaşımız şehir dışından gelirken üç noktada inebilecek ama şehir dışına çıkarken otobüsler buralardan yolcu alamayacak.
Bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmeli.
Yapılan ceplerin yeri de yanlış.
Bunun için karayollarından mühendisler gelmeliydi. Şoförler Odası, Karayolları ve Belediye ortak bir karar alarak noktalar belirlenmeliydi.
Kanunlara ve yasalara uygun cep yapılmalı. Yoksa her an yine halkımız da biz de ve belediye de sorun yaşar” dedi.
PSİKOLOJİMİZ BOZULDU!
Ereğli’de uzun zamandır devam eden bu sorunun kendilerinin de psikolojisini bozduğunu vurgulayan Cevdet Civelek, “Ben eminim ki bu durumdan Belediye Başkanı da çok rahatsız ve onunda psikolojisi bozulmuştur.
Ancak Ereğli’de kurumlar arasındaki kavgadan nemalananlar var. Başkana yanlış yaptırıyorlar. Kurumlar arası diyalogu sağlayamazsak ilçemizde sorunların çözümü açısından sağlıklı sonuca varamayız. Sayın Başkan dikkat etmeli” şeklinde konuştu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER