“SÜSLENDİK VE YOLA ÇIKTIK”

Kdz. Ereğli’de 5.si düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Bilge Özdemir, tur başlangıcında yaptığı basın açıklamasında, “Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın ver ülkemizde. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında ‘var’ olmalı” diye konuştu.

“SÜSLENDİK VE YOLA ÇIKTIK”

Kdz. Ereğli’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi. Türkiye’de 7 yıldır, Kdz. Ereğli’de de 5 yıldır düzenlenen etkinlik 22 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Atatürk Anıtı önünde başladı. Turun organizatörlüğünü Bİlge Özdemir yaptı.

RENKLİ ETKİNLİK!

Dünyada  14 ülkede, 115 şehirde eş zamanlı olarak bağımsız gönüllü kadınlara tarafından yapılan ve kadınların süslü kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile katıldığı turda az sayıda erkek bisikletli de yer aldı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, Belediye Başkanı Danışmanı Nart Bozkurt ve Belediye Basın Bürosu Yöneticisi Nergis Bozkurt’ta tura destek verenler arasındaydı. Tur öncesinde hareketli müzik eşliğinde Organizatör Bilge Özdemir ile Gazeteci Doğan Gönüllü’nün dansları renkli görüntülere sahne olurken, çiftin dansı  alkışlarla karşılık buldu.

“SÜSLENDİK VE YOLA ÇIKTIK

100’den fazla bisikletlinin katıldığı tur öncesi basın açıklaması yapan Organizatör Bilge Özdemir, “Bisikletin yoğun kent trafiğine çözüm olabileceğine vurgu yaptı ve “bizde dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımız sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek için amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık” dedi.

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığına dikkat çeken Özdemir açıklamasını, “Kadın eve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın ver ülkemizde. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında ‘var’ olmalı… Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikleliye saygı istiyoruz, işte bu yüzden buradayız!” sözleri ile sonlandırdı.

Anıt önünde toplanan süslü bisiklet turu katılımcıları, polis eskortları eşliğinde sahilde tur atarak farkındalık oluşturdular.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2019, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER