TALEPLERİNİ MESS'E TESLİM ETTİLER

TALEPLERİNİ MESS'E TESLİM ETTİLER

Kdz. Ereğli'de kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) yetkili Türk Metal Sendikası, yeni dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini içeren taslağın teslim edildiği bildirildi.

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, 1 Eylül’de başlayan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi hazırladıkları taslakla ilgili Erdemir’deki üyeleriyle anket çalışması yaptıklarını söyledi.

İşçinin talepleri doğrultusunda hazırlanan taslağı, Erdemir adına görüşmeleri sürdürecek olan işveren temsilcisi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) teslim ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Üyelerimizin talepleri doğrultusunda hazırlanan taslağımızı, Türk Metal Sendikası Genel Merkezimizin de değerlendirmesi sonucunda Mess’e teslim ettik. Böylece süreç de başlamış oldu. Amaç ve hedefimiz, her zaman olduğu gibi emeğin karşılığını almaktan yana olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

4 bin 200 işçiyi kapsayan ve 1 Eylül 2020-31 Aralık 2021 tarihleri arasında (2 yıl) geçerli olan sözleşme görüşmelerine göre hazırlanan taslakta; işçi ücret artış oranı, sosyal haklar, bayram ikramiyeleri, gece çalışma tazminatı ve banka promosyonları gibi maddelerdeki artış talepleri yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER