Tarım Müdürü Günaydın hedeflerini anlattı

ÇAKIR, İLÇE TARIM MÜDÜRÜ GÜNAYDIN’A ZİYARET

Tarım Müdürü Günaydın hedeflerini anlattı

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bazı parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Karadeniz Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü’ne atanan Osman Günaydın’a makamında ziyarette bulundu. Çakır, tarım alanında yapılacak tüm projelere bugüne kadar olduğu gibi bundan  sonra da destek olacaklarını söyledi.

Karadeniz Ereğli İlçe Tarım Müdürü Osman Günaydın, ziyarette yaptığı konuşmada, Zonguldak Beycumalı olduğunu, Yozgat’tan tayin olduğunu söyledi.

23 Yıllık kamu görevlisi olduğunu belirten Günaydın şöyle dedi:

“İlk görev yerim Erzurum’du. Daha sonra uzun yıllar Yozgat’ta görev yaptım. Yozgat’ta çok güzel işler başardık. Türkiye’nin en büyük meyvecilik projelerini yaptık. Orada çok büyük ödüller aldık. AB Sorumlu Girişimcilik alanında ödülümüz var. O enerjilerimizi biriktirdik, inşallah o deneyimleri kendi memleketimize sağlamak istiyoruz. Derdimiz bu. Bununla alakalı şu anda yaptığımız projede, hasat ve budama dönemlerinde altı aylık periyotta 600 kişi ekmek yiyor. Bir köyün arazilerini toplulaştırdık. Oradan da kamu yatırımı gerçekleştirildi. Yaklaşık bugünkü değeri 40 milyon lira. O proje sayesinde Türkiye ilk defa Çin’e ihracat yapıyor. Onun haricinde farklı hayvancılık projelerimiz oldu. Cuma günü Yozgat Bozok Üniversitesi Yılın en iyi yöneticisi olarak bize ödül verecek. Oraya gideceğiz. Bu enerjimizi sizin de sayenizde burayla tanıştırmak istiyoruz.”

Günaydın, Ereğli’de SWOT analizlerini yaptıklarını, birkaç proje üzerinde çalıştıklarını  dile getirerek, “Sıkıntımız şu: burada bu projelerimizi finanse edecek ekstra kurumların olmaması çok kötü. İç Anadolu bölgesinde bu anlamda çok ciddi destekler var. KOP idaresi var, DOKAP Var, farklı ajanslar var, hazırladığımız projeler karşılık buluyordu.  En son bir tereyağı fabrikası projesi yaptım. Oraya projenin devamı için destek olmak üzere gideceğim. Burada küçükbaş üzerine yoğunlaşacağız. Küçük aile çiftlikleri modelleri var Avrupa’da onları yaygınlaştırmamız lazım. Coğrafyamız buna müsait. Toplulaştırmaya çok uygun bir arazi yok burada” dedi.

Günaydın, bir coğrafi işaret almak için çalışacaklarını ifade etti.

“TARIM DA, TURİZM DE, SANAYİ DE ÖNEMLİ”

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Günaydın’a görevinde başarılar dilediğini söyledi.

Ereğli’nin Erdemir ve TTK dışında yeni şeyler düşünmesi gerektiğini yıllardan beri söyleyen bir anlayışa sahip olduğunu belirten Çakır şunları söyledi:

“Bu anlamda sizin gibi çalışkan, geçmişiyle kendini ispatlamış, tarımda da Ereğli’yi bir yerlere getirecek, vatandaşlarımızın hem kırsalda k almasını, hem de kırsalda geçimini kolaylaştıracak, onlara ek gelir sağlayacak tüm projelerde destek veriyoruz. Bütün yumurtaları tek sepete koymamak lazım. O sepetlerde kriz olduğu zaman, Demir Çelik, gemi sektöründe olduğu gibi, sorun yaşıyoruz.  Ama çeşitlendirebilirsek bunu, tarım da bizim için önemli, turizm de önemli, sanayi de önemli, hepsini birlikte yürütmek istiyoruz.

Tarımda da sizden beklentimiz yüksek. Bu bölgenin insanı olmanız bizi ayrıca mutlu etti. Geçenlerde arkadaşlar Gökçebey’de salep üretimi yapmak istediklerini  söylediler. Dün de muhtarlarımla görüşüm, bu bölgede zaten olduğunu, dışarıdan birilerinin gelip kaçak olarak toplandığını aktardılar. Salepin geliri de hayli yüksek, çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Bunun gibi muhtarlarımızı, köylümüzü eğitelim, bilgilendirelim. Bizler de siyasi irade olarak, hem de bakanlık nezdinde üstümüze düşeni yaparız. Sayın Kaymakamımız da bu konuları yakınen takip ediyor. Biz de takip ediyor, destek veriyoruz. Çok önemli bir konu.

İnsanımıza bir lira daha fazla gelir  sağlayabilirsek, biz onu kendimize başarı kabul ediyoruz. İlçe tarım biraz vekaletlerle devam etti. Diğer alanlarda verdiğimizi burada veremedik. İnşallah buralarda da  sizlerle birlikte bunu yakalayacağız.”

Çakır, her konuda İlçe Tarım Müdürlüğü’nün yanında olacaklarını ifade etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER