TAT METAL İLE TÜRK METAL ANLAŞTI

TAT METAL İLE TÜRK METAL ANLAŞTI

Kdz. Ereğli'de, Tat Metal ile iş yerinde yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.
1 Ocak 200’den geçerli sözleşme görüşmelerinin yasal sürecinin uzlaşmazlıkla tamamlanması ardından yine yasa gereği ‘Arabulucu’ya gidilmişti.
Arabulucu sürecinde de zaman zaman bir araya gelen taraflar, son olarak Tat Metal yönetiminin isteği üzerine bugün, Büyük Anadolu Ereğli Otel’de bir kez daha bir araya geldiler.
Yapılan görüşmede, taraflar tüm maddeler üzerinde anlaşmaya varırken, 2 yılı kapsayan sözleşme protokolü de Ercan ile Tat Metal AŞ. Genel Müdürü Remzi Örnek arasında imzalandı.
ANLAŞMANIN DETAYLARI
Şirkette çalışan 320 işçiyi kapsayan sözleşmede, tarafların yaptıkları anlaşmaya göre; ilk etapta saat ücretleri geçmişte 9.05’in altında kalanların tamamı, 9.05’e yükseltildi. Ardından ise “yıl X 7 kuruş” zam eklenen artışa göre Kıdem Zammının da uygulanacağı şartlarda, işçilerin saat ücretlerine ayrıca yüzde 16 zam uygulanması kararlaştırıldı.
İkramiyelerde de yüzde 20 gün ilave yapılan sözleşmede, sosyal haklardaki artış ise enflasyona bağlandı.
Taraflar arasındaki sözleşmede ilk kez ise ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” kabul edildi.
Söz Konusu sözleşme 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2021 olmak üzer e2 yılı kapsıyor.
ERCAN İŞÇİYE SESLENDİ
Gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesinin ardından Tat Metal’e geçen Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, burada üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, sözleşmede kazanılan hakları anlatırken, “en güzel sözleşme masa başında bitirilen sözleşmedir. Sizden aldığımız güç ile hep birlikte verdiğimiz mücadele sonucu, çalışanın alın terinin karşılığını aldık. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah, ailelerinizle birlikte güzel günlerde harcamak nasip etsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER