Tezel'den müjde dolu açıklama

Tezel’den müjde dolu açıklama

Tezel'den müjde dolu açıklama

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, İlçe halkına önemli müjdeler verdi.
Tezel, İlçede eski Devlet Hastanesi arazisinin Askeriyeye devredildiğine yönelik açıklamaların ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı ile görüştüğünü bildirdi.
Görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Tezel, Kampüs inşaatının başlamasına bir engel kalmadığını vurgulayarak, sürecin hızlanması için Milletvekillerinden destek beklediğini ifade etti.
Tezel, şunları kaydetti:
“Hepimizin bildiği gibi eski Devlet Hastanesi arsalarına Fakülte kampüsü yapılmak üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine devri yapılmıştı. Avam projesi yapılmıştı. İmar ile ilgili mevzuatlar Belediyemiz tarafından gerçekleşmişti. İnşaatının başlaması için hazırlanan dosya Rektörlüğümüz tarafından Kalkınma Bakanlığı’na sunuldu. İnşaatının ihaleye çıkmasını bekler iken Askeriye alanının içine alınmasını istediğini hepimiz biliyoruz.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı ile 26 Mart Pazartesi günü yaptığımız görüşmede, Sayın Komutanımıza Kdz. Ereğli’nin ekonomik verileri arz edildi. Kdz. Ereğli’de 2008 dünyayı sarsan ekonomik kriz tersaneleri derinden etkiledi. Çok sayıda işçi işinden oldu. TTK, Kandilli maden ocakları kapanma noktasına geldi. Birçok sac tüccarımız işini bırakmak zorunda kaldığı, kentimizin yapılacak Fakülte kampüsüne ekonomik bilgiler arz edildi.
Ankara’daki görüşmelerimde Sayın Komutanımıza Eski Devlet Hastanesi arsalarına Fakülte yapılmasının dışında Çevre ve Askeri Limana ve arsalarına ait bir tasarrufumuz ve planımız olmadığını önemle arz ettim. Kentimizin ekonomik ve kültürel yapısı, Fakültenin yapılmasının önemi arz edildi ve katkılarını istedik.
Sayın Komutanımız ile yapılan görüşmeler neticesinde eski Devlet Hastanesi arsalarında tasarruf ve isteklerini Ereğli menfaatine kaldıracaklarını, Fakülte inşaatına başlayabileceğimiz olumlu bir görüşme gerçekleşti. Fakülte inşaatının başlamasına bir engel kalmadığı kamuoyuna duyurulur. Bundan sonraki süreçte Kalkınma Bakanlığı’nın bir an önce inşaatı ihaleye çıkarması çok önemli. Sayın Zonguldak Milletvekillerimizin bu konuya titizlik göstermesi ve sürecin hızlanması çok çok önemli. Sayın Milletvekillerimizin ivedilikle fakülte kampüs inşaatlarının ihaleye çıkması ve inşaatının başlaması için katkılarını arz ediyorum.
Bir bilgilendirme daha yapmak istiyorum. Ankara’da Sayın Komutanımız ile yaptığımız görüşmede önemli konulara değindik. Karadeniz’in doğal limanı olan Baba Burnu ve Askeri Liman bütün rüzgarlara kapalı önemli bir liman ve Deniz Kuvvetleri’nin bu doğal limanı yeterince değerlendirmediğini, Kdz. Ereğli’ye bir KOMODOR’LUK verilmesinin kent ekonomisi bakımından önemini (yaklaşık 1500-2000 subay, astsubay ve uzmanın (1500-2000 aile) kentimize gelmesinin) ekonomik ve kültürel kalkınma olacağını aynı zamanda yarı atıl olan Askeri Limanın değerlendirilmesinin önemi vurgulanan toplantıda fikrim olumlu karşılandı.
Yapılacak önemli görüşmeler ve hazırlanan proje ve dosyalar yol haritalarını belirleyeceğini ve kısa süre içinde sonlandırılacağı inandığımız kamuoyuna Ereğli halkına arz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER