THK 95 yaşında...

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 95. yılı nedeniyle Kdz.Ereğli'de çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

THK 95 yaşında...

Türk Hava Kurumu(THK) 95. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak. THK Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada, THK’nun 95. Kuruluş yıldönümünün 14 Şubat Cumartesi günü kutlanacağını belirtti.

Hasçelik konuya işlişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Türk milletinin ve vatanının kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda 16 Şubat 1925 tarihinde “ Türk Tayyare Cemiyeti” adı altında kurulmuştur.

5 Ağustos 1925 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu yararına çalışan dernekler arasına alınmıştır. Türk Hava Kurumu Türkiye’de Havacılığın askeri, siyasi, sosyal, ekonomik, turistik, sportif önemi tanıtmak, benimsetmek, milli havacılığa destek olmak için gerekli aşağıdaki çalışmaları yapmaktır.

-Türk milletinde havacılık sevgisini uyandırmak, Türk Gençliğini havacılığın her dalında yetiştirmek,

-Türkiye’de havacılığın kuruluş ve gelişmesini sağlamak,

-Havacılık alanında Türik ile ilgili her türlü faaliyette bulunmak, gerekli yatırımları yapmak

-Yurt içinde ve yurt dışında spor gösterileri, yarışmalar, geziler düzenlemek düzenlenen bu gibi faaliyetlere devam etmektedir.

“TÖRENLE KUTLANACAK, ZİYARETLER YAPILACAK...”

Her yılın 16 Şubat “Kuruluş Günü” Genel Merkez ve bütün Kurum Şubelerinle törenlerle kutlanmaktadır. İlçemizde de THK 95. Kuruluş yıl dönümü 14 Şubat 2020 Günü Saat 10:00’da Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, günlük anlam ve önemini belirten konuşmanın THK Kdz Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik tarafından yapılacak  törene tüm halkımız davetlidir.

14 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 11:00’de Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun

14 Şubat 2020 Cumartesi günü  saat 11:50 Sn Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın ziyaretleri yapılacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER