TÜRK HAVA KURUMU'NUN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

TÜRK HAVA KURUMU'NUN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Türk Hava Kurumu’nun (THK) 96 kuruluş yıl dönümü nedeniyle Karadeniz  Ereğli’de kutlama programı gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önündeki törende çelenk sunularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Türk Hava Kurumu Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik, törende yaptığı  konuşmasında THK’nın kuruluş süreci hakkında bilgi verirken, THK Karadeniz  Ereğli Şubesi’nin çalışmalarına destek veren kurum ve kişilere de teşekkür etti.

THK Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Hasçelik konuya ilişkin konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“THK 96 yıl önce bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulmuş ve 10 yıl sonra ismi Türk Hava Kurumu olarak değiştirilmiştir. THK Yüce Türk milletinin desteğiyle büyümüş, ilerlemiş ve yurt genelinde 430’a yakın şube ağı ile havacılığa ve insanlığa büyük hizmetleri olmuş ve olmaya da devam etmektedir. THK, gençleri havacılık kurslarında ve sosyal faaliyetleri konusunda yetiştirerek, ülkemize ve milletimize faydalı, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedir.
Türk Hava Kurumu, gençleri havacılık kurslarından ve sosyal faaliyetler konusunda yetiştirerek, ülkemize ve milletimize faydalı, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedir. Yurdumuzun değişik köşelerinde bulunan havacılık eğitim merkezlerinde model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, mikrolayt, yelken kanat, planör gibi tamamen ücretsiz havacılık kursları vermekte olup, geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir.
Türk Hava Kurumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın emrinde, yıllardan bu yana yangın söndürme uçakları ile ülkemizin ormanlarının korunmasında aktif görev almaktadır. Geleceğimizin teminatı Türk gençliğidir. Kişiler gelip geçicidir ama kurumlar kalıcıdır. Türk Hava Kurumu sonsuza kadar yaşatılacaktır. Dünya değişiyor, ülkemiz gelişiyor. Hayaller yavaş yavaş gerçek oluyor. Gözlerinizi gökyüzünden ayırmayın, Türk Hava Kurumu’nu izlemeye devam edin."

THK  Karadeniz Ereğli Şubesi’nin  genel faaliyetleri ve Karadeniz Ereğli’deki çalışmalar hakkında da  konuşan Hasçelik, konuşmasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi;
“İlçemiz Şube Başkanlığınca 2020 Ramazan ayında, 20 bin 475 lira fitre-zekat geliri elde edilmiştir. 2020 Kurban Bayramı’nda, 11 bin 38 liralık kurban derisi toplanarak THK Genel Merkezi’ne gönderilmiştir. Bu etkinlik ve çalışmalarımızda bize destek veren kurum ve kuruluşlarımız, STK’lar, muhtarlarımız ile iyi bir çalışma yapılmıştır. Bunun daha da iyi olacağına inancımız tamdır. 2020 yılı koronavirüs nedeni ile bazı kurslarımız, çalışmalarımız ertelenmiştir. Ancak gerek fitre-zekat zarfı toplamada gerekse de kurban derisi toplamada, Zonguldak’ta THK Ereğli şube Başkanlığı olarak bölge birincisi olduk. Her zaman yanımızda oyan Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, Türk Hava Kurumu şubemize yer tahsisi yapan ve her zaman destek veren Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’a ve belediye meclis üyelerimize, Karadeniz Bölge Komutanlığı’na, ERDEMİR Genel Müdürlüğü’ne, STK’lara, muhtar derneği başkanımız ile muhtarlarımıza, çok teşekkür ediyorum.”
Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2021, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER