Türk Metal beklemede

Türk Metal beklemede

Türk Metal beklemede

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Sekreteri Hakan Eskibina, Tat Metal ile Türk Metal Sendikası arasında uyuşmazlık ile sonuçlanan Toplu Sözleşme sürecini değerlendirdi.
Eskibina, Gündem'e yaptığı açıklamada Tat Metal çalışanlarının grev kararına "Evet" dediklerini hatırlatarak; yarın sabaha kadar işveren kanadından görüşme teklifi gelmediği takdirde Tat Metal'de grev sürecinin başlayacağını söyledi.
Eskibina, grev oylamasına ilişkin yaptığı açıklamada "Kamuoyunda dün yapılan oylama ile ilgili 'sendikaya üye olmayan çalışanların neden oy kullandıkları' yönünde bir konu gündeme gelmiştir. Dün yapılan oylamada tüm Tat Metal çalışanları yasa gereği demokratik haklarını kullanmışlardır.
 

İŞVEREN, BİN 300 TL ÜZERİNDEN YÜZDE 32 ÖNERDİ
Bilindiği gibi Tat Metal ile yaptığımız ilk sözleşme sorunsuz bir şekilde masa başında sonuçlanmıştı. Ancak şu an işverenin maaşlar ve tüm sosyal haklarda teklif ettiği oran, bir önceki asgari ücret olan 1300 TL üzerinden yüzde 32'dir. Bunun bugünkü karşılığı da 400 TL civarındadır. Yani işveren şu anki asgari ücretin 100 TL üzerini vermeyi teklif etmektedir. Bizim de bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bizim talebimiz yine maaşlar ve tüm sosyal hakları kapsayacak şekilde yüzde 60 artış yapılmasıdır. Bu oran, oturulup konuşulabilecek, bir şekilde orta yol bulunulabilecek teklifimizin tavan oranıdır. Bizler şu anda sendika olarak Tat Metal yetkililerinin görüşme talebini bekliyoruz. Bir taraftan da grev ile ilgili yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarın sabaha kadar görüşme talebi tarafımıza iletilmez ise ellerimizde bayraklarımızla, davul zurna eşliğinde grevimizi başlatacağız. Tabii bu arada işverenin de lokavt hakkı bulunuyor Ancak şu ana kadar böyle bir girişimde bulunduklarına dair bir bilgimiz yok" dedi

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER