TÜRKİYE KORONAYI, EREĞLİ ARAÇLARI SORGULUYOR!

TÜRKİYE KORONAYI, EREĞLİ ARAÇLARI SORGULUYOR!

TÜRKİYE KORONAYI, EREĞLİ ARAÇLARI SORGULUYOR!

Koronavirüs tehlikesine karşı Türkiye’nin dört bir yanında alınan önlemler toplum tarafından destek bulurken, Kdz. Ereğli’de yapılan bir uygulama ise tepki aldı.
Bilindiği gibi Türkiye’nin 81 ilinde araçlar durdurulup insanların Koronavirüs’e karşı ateşleri ölçülüyor.
Ancak Kdz. Ereğli’de bugün yapılan bir uygulama toplumun hem tepkisini hem de dikkatini çekti!
Kdz. Ereğli Potbaşı mevkiinde yol bağı kuran Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçlardaki insanların ateşini ölçmek yerine sadece araç plaka sorgulaması yapmayı tercih etti.
Plaka sorgulamak için yapılan uygulama sonucu kilometrelerce araç konvoyu oluştu.
Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar, “Böyle bir günde plaka sorgulama da neyin nesi? Koronavirüs’ü plaka değil, insanlar taşıyor ve yayıyor. Trafik ıkıştı, konvoy oluştu ve biz ateşlerimizin ölçülmesini beklerken plaka sorgulaması ile karşılaştık. Böyle bir uygulama ile Koronavirüs önlemi alınmaz. Zaten insanların psikolojisi zaten bozuk, bu trafik sıkışıklığında stresten Korona olacağız” dediler.

AKÇAKOCA’DA PLAKA DEĞİL KORONA SORGULANIYOR
Diğer yandan komşu ilçemiz Akçakoca bölgesinde ise Düzce İl sınırlarına girişte araçlarda bulunan insanların ateşleri ölçülüyor.
Akçakoca emniyetinin bu uygulamasına destek veren ve doğru bulan vatandaşlar, “İşte olay budur, plaka sorgulamak ile Koronavirüs önlenmez” dediler.

OTOPARKLAR KAPATILDI
Bu arada Ereğli Şehir Merkezinde kol kenarlarında bulunan tüm otoparklar da kapatıldı. Bu önlemin ise insanların evde kalmalarını teşvik etmek amacı ile olduğu ifade edildi.
Ereğli’de sadece eski Terminal alanındaki toplu otopark açık bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER