Türkiye’nin en zengin Belediyesi idi!..

Türkiye’nin en zengin Belediyesi idi!..

Türkiye’nin en zengin Belediyesi idi!..

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken çalışmalarına aralıksız devam eden ve mahalle gezilerini sürdüren CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Bağlık Mahallesi Hatip Caddesinde önce halkla buluştu, ardından ise yine Bağlık Mahallesi’nde bulunan seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Meşaleler ve konfetiler arasında görkemli ve coşkuyla karşılanan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, yüzlerce mahalle sakinine hitaben konuşma yaptı. Ereğli’nin kötü noktalara gittiğini gördüğü için yeniden aday olduğunu ifade eden Posbıyık, ‘Ereğli’nin problemlerini avucumun içi kadar iyi biliyorum. Ereğli’nin bir 5 sene daha kaybetmesine müsaade edemeyiz. Yazık olur, günah olur. Türkiye’nin en zengin Belediyesi idi Ereğli Belediyesi. Şimdi en fakir belediye durumunda. Bunu nasıl yaptılar hiç anlamış değilim. Yıl da 70 bin ton asfalt dökerdim, ama 15 bin ton asfalt dökemiyorlar. Nasıl oluyor bu iş anlamıyorum. Eğer lider bir adama, belediyeciliği bilen bir adama belediyeyi teslim etmezseniz akibiyet budur! ‘şeklinde konuştu.

Ereğli’de sosyal belediyecilik için şimdiden hazırlıklara başlandığını belirten Posbıyık, konuşmasında şunlara değindi;

‘Ereğli’de işsizler var, perişan vaziyette insanlar var, evlerine ekmek götüremiyorlar. Sosyal Belediyecilik yapacağız. Bu dönem işe sosyal belediyecilikten başlayacağız.  Ramazan ayında çadırları kurup aş dağıtıyorum diye şov yapmayacağım. Sefer taslarıyla aile büyüklüğüne göre, sıcak aşları evlerine kadar getireceğim. Ve sadece benim zabıtam ile alan bilecek, başkaları görmeyecek. İhtiyaç sahipleri çoğaldığı için bunu sadece Ramazan ayında yapmayacağım, yıl boyunca aşevi kurup yeni işçiler alacağız. Belediye iyice genişleyecek, mesela yeni aşevi kuruyorum. Bu aşevi yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak aş dağıtacak. Cumhuriyet Halk evlerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz ders verdireceğiz.  31 Mahalleye kreş yaptıracağız. Kent Meydanına 2 sene içerisinde Belediye Sarayı yapılacak. Şu anda bulunan Belediye Binasını Sağlık Bakanlığına hibe edip Butik Hastane yapacağız. Dere boyunun üzerini kapatıp, trafik karmaşasını olduğu gibi ortadan kaldıracağız. Sahil denen bir şey kalmadı, orası bir alem oldu, tanıyamıyorum. O yaptığım, büyük gayretlerle 8 senede iznini aldığım sahil bitmiş vaziyette. Yeniden rengarenk  olacak, ışıklanacak. Sadece sizin için değil, dışarıdan insanlar gelecek. Dışarıdan gelen insanlar çay, çorba içecekler, buraya para bırakacaklar. Ereğli’yi hareketlendireceğim. Festival yapmak demek sadece şarkı söylemek, eğlenmek değil ki! İran’dan, Azerbaycan’dan, Antalya’dan, Tekirdağ’dan, Karadeniz’den yüz binlerce insan Kdz.Ereğli’ye akıyor, trilyonlarca lira para bu memlekete giriyor. Eğer dışarıdan insanları buraya getirmezsen, bu memlekette ne yapabilirsin? Teleferik kuracağım Ereğli’ye! Kula’dan Amfi Tiyatro’nun üzerine teleferik inecek. Temmuz ayında Türkiye’nin en büyük festivali Sevgi Barış Dostluk festivalini başlatıyorum inşallah.  Yüz binlerce insan Ereğli’ye gelecek, esnafın yüzü gülecek. Hemen peşinden yağlı direk festivali, hemen onun peşinden dünya rekoru kırdığımız Hamsi Festivali. Bu sene bir ilave yapıyorum, dünyanın en ünlü cazcılarını buraya getireceğim. Bütün Türkiye buraya akacak. Ben cazdan anlamam ama bu cazcıları buraya getirmem lazım ki bu insanlar Ereğli’ye gelsin ve ekonomiye bir hareketlilik gelsin. Başka türlü bu memleketi harekete geçiremezsiniz. Ereğli’de motivasyonu sağlayacağız, gençlerin önünü açacağız.”

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmalarının ardından yakın ilgi gördüğü Bağlık Mahallesi sakinleriyle fotoğrafta çektirerek alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER