ÜMİT VAR PROJESİ ONLINE SEMİNERLE START ALDI

ÜMİT VAR PROJESİ ONLINE SEMİNERLE START ALDI

Karadeniz Ereğli’de anlamlı bir projeye imza atıldı. “ÜMİT VAR” Projesi düzenlenen online seminerle start aldı.  Engelli vatandaşları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla düzenlenen proje kapsamında gerçekleştirilen ilk seminere ünlü sanatçı Erdal Özyağcılar’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Proje sonunda bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilecek.

Zonguldak Ereğli’de Kepez ilkokulu Okul Müdürü İsmail Aykılıç, sınıf öğretmeni Serap Gündoğdu ve sanatçı Erdal Özyağcılar’ın da davetli olarak katıldığı “ÜMİT VAR” başlıklı online seminer öğrencilerle birlikte yapıldı.  Engelli bireylerin sorunlarına çözüm yolu bulabilmek, onları anlamak adına gerçekleştirilen seminerin büyük ses getirmesi bekleniyor.

E Twinnig kapsamında başlatılan “ÜMİT VAR”  projesi için 10 okul çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ve devam eden aylarda çeşitli etkinliklerle çalışma süreci kapsamlı bir şekilde sürecek olan proje sonunda bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilecek.

“Ümit var” projesini engelli bireylerin sorunlarını ortaya koymak, onları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm yolu bulabilmek adına oluşturduklarını ifade eden Kepez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Serap Gündoğdu, konu ile ilgili verdiği bilgide: “Toplumumuzda özellikle de çocuklarımızda duyarlılığı ve farkındalığı artırmak adına başlattığımız bu projeye değerli sanatçımız Erdal Özyağcılar da destek olmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz bu zor süreçte pandemi döneminde bu projenin ne kadar önemli olduğunu belirten Özyağcılar, engelli çocuklarımızın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak çocuklarımıza geleceğin büyükleri sizlersiniz ve duyarlı olmalısınız mesajını verdi. Çocuklarımız seminerden mutlu ve heyecanlı ayrılırken ülkeye mal olmuş değerli bir sanatçımızla da güzel bir anıları oldu. Sizler aracılığı ile kendilerine destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

BEKLENTİ, FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Proje ile ilgili en büyük beklenti, engelli vatandaşları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek olurken öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve engelli bireyleri daha iyi anlama imkanına sahip olmaları olarak belirtiliyor. Özellikle çocuklarımızın engelli bireylerin gözünden dünyaya bakmalarını sağlayabilmek, ortak bir dilde buluşturabilmek ve empati duygularını geliştirebilmek adına böyle bir projenin başlatılması geleceğe dönük umut veriyor. Bizler de emeği geçen herkese teşekkür eder başarılar dileriz” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER