Utku, Doğa bünyesine dahil oldu

Karadeniz Ereğli'de 1986 yılından bu güne ’ Bir Öğretmenler Kuruluşudur’ sloganıyla Eğitim-Öğretim alanında öncü kuruluş olan Özel Utku Eğitim Kurumları ile Doğa Koleji birleşti. Doğa Koleji gerçekleştirdiği bu ortaklık ile 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılında Karadeniz Ereğli'de öğrencileri kaliteli eğitim ile buluşturacak.

Utku, Doğa bünyesine dahil oldu

Keleşler Park Otel’de gerçekleştirilen ve Özel Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, Utku Koleji Genel Müdürü Hülya Çataklı ile Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ve Doğa Koleji Akademik Kadrosu ve Üst düzey Yöneticilerin katıldığı Doğa Koleji Kdz. Ereğli Kampüsünün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğa Koleji Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, Ereğli’de olmaktan gurur duyduklarını belirterek;”Genel Müdürümüz Ali Rıza Lüle ile beraber yeni Eğitim-Öğretim döneminde Doğa Kolejinin akademik gücünü, başarısını Ereğli’ye taşınmasından dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Özel Utku Koleji Kurucu Müdürü Hülya Çataklı ise, Doğa Koleji ile güçlerini birleştirme kararı aldıklarını ifade ederek; ”Karadeniz Ereğli’de öncü, istikrarlı, başarılı bir kurum olan Utku Koleji 32 yıldır,  deneyimine, tecrübesine, liderliğini yine Türkiye’nin lider okulu olan, bir marka okulu olan Doğa Koleji ile güçlerini birleştirme kararı alarak dev bir adım atmıştır. Ülkemize, bölgemize, Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Utku koleji bir ruh olduğunu ve bu ruhu Doğa Koleji ile birleştirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ise hayırlı olması temennisinde bulundu.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ise yaptığı konuşmada; akademik kadro, Doğayı anlatan sunumları ile Doğa Kolejinin eğitimde fark yaratan konseptleri, kaliteli eğitimin nasıl olması gerektiği ve neler yapıldığı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Lüle, Ereğliye dair eğitim hedeflerini paylaştı.

Lüle konuşmasında; “Doğa Koleji yeni dönemde açacağı kampüslere Karadeniz Ereğliyi de ekleyerek Anadoluda kampüs sayısını arttırmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde bulunan kampüslerinden sonra, Anadoluda bulunan okullarının, kampüs fiziki ve eğitim şartları hususunda hiçbir farkı olmadığını dile getiren Lüle, her öğrenciye aynı titizlikle yaklaştıklarını dile getirdi. Karadeniz Ereğli kampüsünde anaokulundan liseye eğitim verecek olan Doğa Kolejinin, lise birimi ise Anadolu ve Fen lisesi kısımlarından oluşacak.

Doğa Koleji kendine özgü geliştirdiği eğitim metotları ve fark yaratan konseptleri ile Ereğlili öğrencilerin akademik başarısını arttıracak. Lüle, Ereğli kampüsünde dünyaya entegre bireyler yetiştireceklerini dile getirdi. Okullarda modern eğitim tekniklerini kullanarak yenilikleri takip eden, utku geniş, özgüveni sağlam ve yaratıcı düşünen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Lüle, Ülkesine ve değerlerine bağlı, sorgulayan, donanımlı liderler yetiştirmeye devam edeceğiz dedi.

Doğa Kolejinde öğrenciler, küçük yaşta aldıkları İngilizce eğitimi, lisede Doğaya özgü t-MBA modeli, kodlama ve robotik dersleri ile geleceğin liderleri olarak yetişiyor. Akademik alandaki başarıları, Doğaya özgü geliştirilen eğitim modelleri, yabancı dil eğitimi, 3Syi (sanat, spor, sosyal faaliyet), alanında başarılı akademik kadrosu, kendi eğitim materyallerini oluşturması gibi birçok özelliği Doğa Kolejinin tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Ereğlili öğrencilerin Doğanın fark yaratan eğitim metotları ile geleceğe, doğru bir şekilde hazırlanacağının altını çizen Lüle, Kdz. Ereğlide olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Ereğli Kampüsü, 9 dönüm arsa üzerinde 20.000 m2 kapalı alana kurulu en son teknoloji ile donatılmış derslik ve uygulama alanlarıyla eğitim imkanı sunuyor. Bünyesinde Anaokulu, ilkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi olmak üzere 5 farklı okul bulunan 1000 öğrenci kapasiteli kampüste, yarı olimpik yüzme havuzu, uluslararası standartlarda spor salonu, 500 koltuk kapasiteli konferans salonu, paten salonu, kodlama-robotik atölyesi, dans salonu, müzik ve resim atölyeleri orkestra odaları bulunmaktadır.  Kampuste yer alan Doğa Koleji konseptine uygun yeşil alanlar ile öğrenciler, yalnızca akademik olarak değil sosyal olarak da tam donanımlı yetişme imkanı bulacaklar. “ dedi. Konuşmanın ardından Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ve Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle el sıkışarak hayırlı olması temennisinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER