Utku Koleji'nden muhteşem etkinlik

Utku Koleji'nden muhteşem etkinlik

Utku Koleji'nden muhteşem etkinlik

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Özel Utku Kolejinde, 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103.yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Utku Koleji Orçun Çataklı Konferans salonunda yapılan etkinliğe Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Deniz Albay Murat Türken, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Askerlik şubesi Başkanı Per. Üsteğmen Bahri Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Soner Yavuz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Ş.Sertan Ocakcı, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve Başkan Yardımcısı Ali Toprak, Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın ve Başkan Yardımcısı Mehmet Çivici,Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi İsmet Yazıcıoğlu, Özel Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim kurulu Başkanı Ali Çataklı, Özel Utku Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hülya Çataklı, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Çanakkale Şehitlerine isimli şiiri okuyan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen salondakilerine duygu dolu anlar yaşattı. Ardından Öğrenciler tarafından seslendirilen Çanakkale türküsü ise salondakiler tarafından büyük alkış aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Özel Utku Koleji Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal, Çanakkale savaşı emperyalizme karşı tarihe özgürlük, bağımsızlık, direnişi ve mücadeleye sahne odluğu gibi ayrıca tarihin gördüğü en büyük devrimcinin de tarih sahnesine çıkmasına vesile olmuştur. Mazlum milletlerin kurtuluş mücadelesine öncülük ve örnek teşkil eden ulusal kurtuluş savaşımızın eşsiz komutanı, ulusumuzun şanlı ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük dahi Mustafa Kemal Atatürk Yarbay Mustafa Kemal olarak bu savaşta tarih sahnesine çıkmıştır. Kanını ve canını hiç çekinmeden akıtmış kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. O fedakâr kahramanlar bilsinler ki; hiçbir emekleri boşa gitmemiştir, dünya döndükçe de boşa gitmeyecektir ”dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrenciler başarı belgeleri ile ödüllendirilirken, Öğrencilere ödülleri Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Soner Yavuz ve Utku Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hülya Çataklı tarafından verildi. Yarışmada birinciliği elde eden Ezonaz Uşengül’ün şiirini okuduğu sırada salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

UYSAL, ÇANAKKALE ZAFERİMİZ TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR

Ödül töreninin ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ”Çanakkale zaferimiz tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Kahramanlarımız başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, burada şehit düşen askerlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum ”diye konuştu. Konuşmaların ardından Öğrencilerin sahne aldığı ‘Mustafa Kemal’in Askerleri” adlı oratoryo sahnelendi. Orotoryum sonunda Utku Anadolu Lisesi Müdürü Caner Özçep tarafından öğretmenlere çiçekler takdim edilirken, Utku Koleji Eğitim Kurumları Müdürü Ali Çataklı tarafından ise protokol üyelerine teşekkür çiçeği verildi. Program sonunda katılımcılara aşure ikramında bulunuldu

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER