Uysal'dan 'koku ve bulanıklık' açıklaması

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, içme suyunda bulanıklık ve koku şikayetleri üzerine çalışma başlattıklarını, her gün düzenli yapılan nitrat, nitrit ve mikrobiyolojik testlerde herhangi bir soruna rastlanmadığını...

Uysal'dan 'koku ve bulanıklık' açıklaması

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, içme suyunda bulanıklık ve koku şikayetleri üzerine çalışma başlattıklarını, her gün düzenli yapılan nitrat, nitrit ve mikrobiyolojik testlerde herhangi bir soruna rastlanmadığını bildirdi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin uzun süredir yağış almaması ve barajdaki su seviyesinin düşmesinden kaynaklı içme sularında bulanıklık ve koku şikayetleri geldiğini söyledi.

Ekiplerin sorunun çözümü için arıtma tesisi, daha sonra da isale hattının tamamında gerekli çalışmaları hassasiyetle başlattıklarını aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız devam etmektedir. Koku ve bulanıklık şikayetlerine ilişkin nitrat, nitrit ve mikrobiyolojik testler her gün yapılıyor ve herhangi bir soruna rastlanmamış, kokuyu gidermek için aktif karbon uygulaması yapılmıştır. Bulanıklık konusunda uzun süreli kullanım olmamasından kaynaklı sorun yaşayabilecek abonelerimiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne başvuruda bulunabilir."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER