VATANDAŞLAR DERTLERİNİ ANLATTI

VATANDAŞLAR DERTLERİNİ ANLATTI

VATANDAŞLAR DERTLERİNİ ANLATTI

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nca düzenlenen “Vatandaşlarımızla Buluşma Toplantısı” ilçeye bağlı Kestaneci Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Vatandaşlar, Kaymakam Nazım Madenoğlu ve birim amirlerine mahallelerindeki sorunları aktardı.

Karadeniz Ereğli’ye bağlı Kestaneci Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, kaymakamlık tarafından düzenlenen “Vatandaşlarla Buluşma Toplantısı”nda, mahallelerinin sorunlarını ilgili birim amirlerine  düzenlenen toplantıyla aktardı.

Toplantıya, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar, ilçedeki kamu ve özel kuruluşların yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kestaneci Mahallesi İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasında, güzel bir salonda, sıcak bir ortamda toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantıların amacının vatandaşla bir araya gelmek ve sorunlarını dinlemek olduğunu ifade eden Madenoğlu şöyle konuştu:

“Devletimizle halkımız arasında zaten olmayan mesafenin daha da sıklaşmasını arzu ettik. Bunu yaparken sadece ilçe kaymakamı olarak değil, beraber çalıştığımız, yerel yönetimin ve genel yönetimin ilgili yetkilileri de sizinle olsun düşüncesiyle beraber geldik. Arkadaşlarımız kendilerini tanıtacaklar. Kendisiyle gurur duyduğumuz Uzun Mehmet bu mahalleden. Ona buradan rahmet diliyoruz, dualarımızı gönderiyoruz. Gazi Hüseyin Kaçmaz dedemize de Allah’tan Rahmet diliyoruz. Osmanlı çileğinin de bu mahalleyle adının anıldığını belirtmek isterim”

MAHALLE MUHTARINDAN SİTEM

Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer, Kaymakam Madenoğlu’nun mahallesinin sorunları dinlemek için gelmesinden ötürü teşekkür ederek, “Kestaneci mahallemiz, Uzun Mehmet’iyle, Gazi Hüseyin Kaçmaz’ıyla, Osmanlı çileğiyle Ereğli’de sayılı mahallelerimizdendir. Bunu Ereğli’miz çok iyi bilir. Fakat mahalle halkımız bu tür olaylara fazla duyarlı değil. Uzun Mehmet’e sahip çıkmalarını bekliyorum. Ne yazık ki çok zayıf kalıyoruz, sadece bir mahalle muhtarının çalışmalarıyla bu iş olmaz. Zaten Türkiye genelinde Uzun Mehmet hakkında karalama kampanyaları söz konusu. Devletimizin bu konuda arkamızda olmasını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR DERTLERİNİ ANLATTI

Daire Müdürlerinin kendilerini tanıtmasının ardından,  mahalle halkından vatandaşlar çevrelerinde gördükleri eksikler ve sorunlar hakkında taleplerini iletti.

Vatandaşlar, Türkiye’de taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’in torunlarının hala Kestaneci Mahallesi’nde yaşadığını belirterek, Uzun Mehmet ismini taşıyan bir cami veya çeşme gibi ortak bir yapının eksikliğinin giderilmesini talep ettiler.  Bazı vatandaşlar, TTK’ya işçi alımı esnasında Kestaneci Mahallesine biraz daha fazla kontenjan tanınması talebini dile getirdi.

Merhum Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın toplantıda hazır bulunan oğlu Turgut Kaçmaz da, Çanakkale’de Goliath adındaki zırhlıyı batıran top mermisini ateşleyen gazinin Kestaneci Mahallesi’nde bulunan mezarının yapılmasını istedi. Mahalle halkı, spor alanları, yol ve istinat duvarı gibi taleplerini de aktarma imkanı buldu.

Toplantıya katılan vatandaşlara, İlçe Halk Kütüphanesi’nce ücretsiz olarak kitap dağıtımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER