Ve Kaymakam müdahale etti…

Bir dernek tarafından işgal edilen Kavaklık Camisi problemine Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu müdahale etti. Müftü Albayrak ile Camiye giden Kaymakam, meslek hayatında ilk defa böyle bir problem ile karşılaştığını söyledi.

Ve Kaymakam müdahale etti…

Kdz. Ereğli’nin Kavaklık Mahallesi camisinin bir dernek tarafından işgal edilmesi ve tüm yargı kararlarına rağmen caminin diyanete teslim edilmemesi olayı Zonguldak bölgesinde en çok tartışılan konular arasında yerini aldı.
Bilindiği gibi; Cami Derneği yönetimi ve Başkanı Ahmet Bayar ile Kavaklık Mahallesi sakinleri ve cami cemaati arasında yıllardır polemik yaşanıyordu.
Önceki yıl yapılan kongrede de cami cemaati ve mahalle sakinleri Başkan Ahmet Bayar’ı haklarını helal etmediklerini duyurarak tepkilerini göstermişlerdi.
Cami cemaati ve mahalle sakinlerini derneğe üye yapmayan Ahmet Bayar’ın, kendisine yakın çok az kişiyi üye yaptığı öne sürülmüştü.
Kdz. Ereğli Müftülüğü de önceki yıllarda Derneğe iki defa yazı yazarak, Caminin Diyanete devir edilmesini istemişti.
Dernek Başkanı Ahmet Bayar Bölge İdare Mahkemesine müracaat ederek Müftülüğün bu kararına karşı çıkmıştı. Ancak Bölge İdare Mahkemesi Bayar’ın bu talebini reddederek Müftülüğü haklı bulmuştu.
İstinaf Mahkemesi de Ahmet Bayar’ın müracaatını kabul etmemişti.
Yargı kararlarına rağmen Ahmet Bayar başkanlığındaki dernek, camiyi halen müftülüğe devir etmemişti.
 

EREĞLİ KAYMAKAMI DEVREYE GİRDİ
Gündem Gazetesi’nin konuyu kamuoyuna taşımasından sonra Kdz. Ereğli Kaymakamı soruna el attı.
Ereğli Müftüsü Recai Albayrak ile birlikte Kavaklık Camisine giden Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Dernek Başkanı Ahmet Bayar’ın yanı sıra mahalle muhtarı Nazif Kaplan ve bazı cami cemaati ile görüştü.
Meslek hayatında ilk defa böyle bir sorun ile karşılaştığını belirten Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,  sorunun acilen çözülmesini istedi.
Cami Derneği ile Cami Cemaati ve mahalle sakinleri arasında yaşanan bu gerginliğin kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çorumluoğlu, gereğinin yapılması talimatını verdi.
Dernek Başkanı Ahmet Bayar’ın da Kaymakam Çorumluoğlu’na net bir cevap vermekten kaçındığı ve konuyu dernek yönetimine götürerek görüşeceğini söyledi.

YÖNETİM DE, BAŞKAN DA KENDİSİ!
Kavaklık Mahallesi sakinleri ise, Ahmet Bayar’ın kaçamak cevap verdiğini belirterek, “Orada Ahmet Bayar ne derse yönetim onu yapar. Yönetimde görüşeceğini söyleyen Ahmet Bayar resmen oyalama taktiği yapıyor” dediler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 21:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
sabri
sabri - 5 yıl Önce

sayın kaymamakım sızı tebrık edıyrum.iyiki varsınız

METİN KILIÇ
METİN KILIÇ - 5 yıl Önce

SAYIN KAYMAKAMIM SİZE MAHALLEMİZ MİNNETTAR.DUALARIMIZ SIZINLE

SAFİYE
SAFİYE - 5 yıl Önce

KAYMAKAM BEY GIDINCE HİÇBİRŞEY YAPAMAZ BEN SİYASİLERE ARATIRACAM BENDEN ÖZÜR DİLEYECEK DEDI..BEN KIM OLDUĞUMU ONLARA GÖSTERECEM.BENIM KIM OLDUĞUMU ANKARA IYI BILIR DEDI.VE SİYAT ARABASINA BINDI GITTI..

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

külliyeden aratıracakmış..sadece gülüyorum..sen kımsıenkı devletle uğraşacan.ahmet..utandım bugun camımız bu tıp ınsanlar için böle anılmasına.hakkımızı ve verdığımız paralar heba oldu bu adam yuzunden

hakkı
hakkı - 5 yıl Önce

halan daha adam dırenıyor yav.sen kımsın be adam teslım et camimizi..dernek yönetıclerı kım .acaba

Mete kalkan
Mete kalkan - 5 yıl Önce

Nerde dernek baskani varsa heosi sahtekar dermekmis hadi ordan ac gözlu kopekler hirsizlar sizi kaymakam bey haklidir

Yazik
Yazik - 5 yıl Önce

Kaymakam bey yanlis yapiyor. Dernek baskani eski kaymakam nazim beye de dernek yonetiminin kararina gore hareket edecem dedi ve kaymakam emekli olana kadar gecistirdi. Kaymakamin dernegi feshetmesi lazimm zaten dernek tuzugune uygun hareket etmiyor. Camiye de mahalleye de faydasi yok. Zarari var.

musteri
musteri - 5 yıl Önce

sayın ahmet bayar hak hukuk bilmiyorsunuz.artik bırak başkanlığı hocalardan ne istiyorsun vicdan varsa uğraşma kimseyle git evde torunlarınla vakit geçir sayın ahmet bayar...

SIRADAKİ HABER