Vekil olmadan mikser oldu!

Vekil olmadan mikser oldu!

Son Dakika
Vekil olmadan mikser oldu!

İYİ Parti Zonguldak 2.sıra Milletvekili adayı Batu Müftüoğlu, Ereğli’de yaptığı açıklama ile tepki topladı. Vekil seçilmesi halinde Ereğli’yi il yapmak için uğraşacak ve çalışacaklarını belirten Müftüoğlu, Milletvekili olmadan mikser görevi görmeye başladı.  Bölgenin kalkınmasından ziyade bölgenin bölünmesine yönelik söylemler kullanan Batu Müftüoğlu, 50 Bin kişi ile Ankara’ya giderek bunu gerçekleştirebileceklerini dile getirdi. Zonguldak merkezde tepki uyandıran açıklamanın ardından, “İYİ Batu’dan kötü vaat” yorumları yapıldı.
 EREĞLİ’Yİ İL YAPACAĞIM
Ereğli’yi il yapacağı vaadinde bulunan İYİ Parti 2.sıra Milletvekili adayı Batu Müftüoğlu, “Ben Ereğli’yi ‘İl’ yapacağım. Gülüç’ü, Kandilli’yi Ormanlı’yı İlçe yapacağım. Bayburt İl oluyor da Ereğli neden olmuyor? Ereğli İl olmalıdır. Ereğli neden il olmuyor. Kimin, neyine zarar veriyor Ereğli? Ereğli Zonguldak’ın yükünü taşımak zorunda mı? Kaldı ki Ereğli İl olursa, Devlet Zonguldak’a daha çok sahip çıkacaktır, teşvik alacaktır. Bölgenin göç vermemesinin tek yöntemi de Ereğli’nin İl olmasıdır. ‘Köyleri gezelim’ diyorlar, ben de ‘gelin Kepez’i gezelim’ diyorum. Kepez dahi belde olmalıdır” dedi.
50 BİN KİŞİ ANKARA’YA GİDELİM
Ankara’ya giderek işin çözüleceğini belirten Müftüoğlu, “Stratejik olarak da bunu değiştirmemiz bizim elimizde. Birlik olarak gelin 50 bin kişi Ankara’ya gidelim, ne oluyor, ne isteyim de alamıyoruz? Hele bir şehir arkandan gelsin bakalım neler değişiyor? Şehrin sırtına binmiş yük var. Sonra da soruluyor; Zonguldak neden gelişmiyor? Diye. Elbette Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (Erdemir) dolayı artış görülen gelir düzeyi nedeniyle Zonguldak teşvik alamıyor. Dolayısıyla Ereğli’nin Zonguldak’tan ayrılmasıyla herkesim kalkınır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER